Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 жовтня 2016 р.

З 20 жовтня 2016 року по 24 лютого 2017 року оголошений відкритий конкурс на кращу ескізну пропозицію двох стел у складі Меморіалу Слави


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради оголосив відкритий конкурс на кращу ескізну пропозицію зображень барельєфів замість демонтованих  двох стел у складі пам’ятки історії місцевого значення – Меморіального комплексу Слави воїнів, партизанів та підпільників та могили невідомого солдата (на Болдиній горі). Конкурс відбудеться з 20 жовтня 2016 року по 24 лютого 2017 року.

Члени виконкому затвердили також Положення про проведення відкритого конкурсу та склад журі.

Завданням конкурсу є увіковічення в зображеннях нових барельєфів наступних періодів історії України: доби українського козацтва (друга стела) та доби національно-визвольного руху 1917 - 1921 років (третя стела). Нові барельєфи мають створити завершену архітектурно-монументальну композицію та єдиний тематичний простір Меморіального комплексу для увічнення героїчного минулого українського народу.

Нові барельєфи Меморіального комплексу мають бути з бронзи та у стилі, аналогічному існуючим барельєфам.

Замовником конкурсу є виконавчий комітет Чернігівської міської ради, організатором конкурсу – Управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради.

Організатор забезпечує проведення конкурсу та роботу журі.

Учасниками конкурсу можуть бути фахівці, авторські колективи фахівців, юридичні або фізичні особи незалежно від фаху, які офіційно подали до Чернігівської міської ради заяву про намір узяти участь у конкурсі і подали  на конкурс ескізні пропозиції, які відповідають його умовам.

Конкурс відкритий (без обмеження кількості учасників) та складається з одного туру. Участь у конкурсі є безкоштовною, реєстраційний внесок учасниками конкурсу не сплачується. Кількість конкурсних ескізних пропозицій від одного автора (авторського колективу) не обмежується.

Матеріали на конкурс подаються анонімно під девізом у формі шестизначного числа, яке проставляється у верхньому правому куті на перших сторінках усіх матеріалів ескізних пропозицій.

Реєстрація учасників конкурсу здійснюється з 20 жовтня до 18 листопада поточного року включно. Ескізні пропозиції на конкурс приймаються з 21 листопада 2016 року до 20 січня 2017 року включно. Підведення результатів конкурсу здійснюється журі до 3 лютого 2017 року.

Конкурсна документація надається до Управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради за адресою: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 82,  каб. 205, тел. (0462) 77 51 70  (до 17 години 20 січня 2017 року).

Конкурс вважається таким, що відбувся, якщо подано не менше трьох ескізних пропозицій, з яких хоча б одній журі конкурсу вважає за можливе присудити премію.

У разі порушення процедури проведення конкурсу, інших умов цього Положення, учасники мають право оскаржити таке порушення в заяві до голови журі протягом 3 днів після оголошення результатів конкурсу.

При виявленні порушень голова журі може призначити повторний розгляд конкурсних проектів.

Кількість членів журі має бути непарною. Члени журі не мають права брати участь у конкурсі та не можуть залучатися до участі в подальшій роботі над премійованим проектом.

За результатами конкурсу журі приймає рішення щодо визначення кращих ескізних пропозицій. Для відзначення відібраних пропозицій призначаються три премії:

     - перша премія – 5000 (п’ять тисяч) гривень;

     - друга премія  – 3000 (три тисячі) гривень;

     - третя премія  – 2000 (дві тисячі) гривень.

Зміна кількості премій та їх розміру, а також не присудження першої премії можливі лише за рішенням журі конкурсу. Одна премія не може бути присуджена двом проектам.

Проекти, що не відповідають вимогам Положення та умовам конкурсу,  рішенням журі можуть бути допущені до участі на виставці конкурсних проектів з позначкою «Поза конкурсом».  

Рішення приймаються простою більшістю голосів шляхом відкритого або таємного голосування. У разі рівного розподілу голосів, поданих за конкурсний проект, голова журі має право вирішального голосу. Рішення журі є остаточним і не може бути змінено, в тому числі й замовником конкурсу.

Виплата премій авторам премійованих проектів здійснюється організатором конкурсу у місячний термін з дня прийняття рішення журі.

Якщо журі конкурсу після присудження премії не визнало жодного проекту таким, що може бути рекомендований для подальшої реалізації, замовник конкурсу звільняється від зобов’язань перед переможцем конкурсу щодо замовлення на подальше розроблення проектної документації.

Переможець конкурсу має переважне право на подальше розроблення чи участь у розробленні проектно-кошторисної документації та реалізацію проекту.

Якщо переможець конкурсу з будь-яких причин не може безпосередньо здійснювати подальше розроблення проектно-кошторисної документації, за ним зберігається право на авторську участь у цій роботі або, за його згодою, на отримання відповідної авторської винагороди за використання його конкурсного проекту в порядку, встановленому законодавством.

У разі відмови переможця конкурсу від подальшої реалізації його конкурсного проекту замовник конкурсу на підставі рекомендацій журі, викладених у протоколі про підсумки конкурсу, може обрати для реалізації інший премійований проект.

Підсумки конкурсу протягом трьох тижнів після прийняття рішень журі мають оприлюднюватися у тих засобах масової інформації, в яких було вміщено оголошення про конкурс, та на офіційний сторінці Чернігівської міської ради мережі Інтернет.

Виставка конкурсних робіт відбудеться у фойє другого поверху адміністративної будівлі міської ради за адресою: Магістратська, 7, протягом двох тижнів після оголошення результатів конкурсу.

Усі премійовані конкурсні проекти стають власністю замовника конкурсу та зберігаються у організатора конкурсу.

Усі непремійовані конкурсні проекти та проекти з позначкою «Поза конкурсом» підлягають поверненню авторам на їх вимогу протягом місяця з дня закінчення роботи виставки. Після цього терміну замовник та організатор конкурсу не несуть відповідальності за зберігання проектів.

Фінансування конкурсу здійснюється за рахунок коштів міського бюджету.

Подаючи свої ескізні пропозиції на конкурс, автори автоматично дають право замовнику та організатору конкурсу на використання присланого матеріалу в некомерційних цілях (розміщення в Інтернеті, в друкованих виданнях, на виставкових стендах і так далі).

Проект рішення виконавчого комітету міської ради підготовлений з урахуванням пропозицій комісії з питань міської топонімії, охорони та збереження історико-культурного середовища м. Чернігова та відповідно до Порядку архітектурних та містобудівних конкурсів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.11.1199.

Терміни проведення конкурсу визначені згідно з вимогами цього Порядку:

1 місяць - для подання заявок на участь у конкурсі, 

2 місяці – на розроблення конкурсних проектів,

2 тижня – на підведення результатів конкурсу

3 тижні – на їх оприлюднення.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради


 Читайте також:

Виконком встановив режим роботи ряду об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг

Внесено зміни та доповнення до Положення про проведення відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України

Виконавчий комітет затвердив нове Положення про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Чернігова"

З 20 жовтня 2016 року по 24 лютого 2017 року оголошений відкритий конкурс на кращу ескізну пропозицію двох стел у складі Меморіалу Слави

Визначений склад конкурсної комісії  для оцінки проектів громадських організацій

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!