Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 жовтня 2016 р.

Внесено зміни та доповнення до Положення про проведення відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України


Фото № 1

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради внесено зміни та доповнення до Положення про проведення відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України.

Рішення про оголошення відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України схвалено на минулому засіданні виконавчого комітету, яке відбулось 15 вересня. За словами начальника управління архітектури та містобудування міської ради Сергія Калюжного, зміни та доповнення до Положення про проведення конкурсу вносяться з урахуванням пропозицій громадськості та членів робочої групи для більш чіткого формулювання мети та завдань конкурсу. Крім того, вносяться й технічні уточнення.

Зокрема, в Положенні уточнено, що завданнями конкурсу є наповнення Меморіалу високодуховним та високоідейним змістом, увічнення світлої пам’яті Героїв Небесної Сотні та борців за свободу, незалежність і суверенітет України, а також використання інноваційних технологій у структурі інформаційного забезпечення громадян України.

Проектні пропозиції на конкурс прийматимуться з 26 жовтня до 26 грудня 2016 року включно.

За результатами конкурсу журі прийматиме рішення щодо визначення кращих проектних пропозицій. Для відзначення відібраних пропозицій призначаються три премії:

- перша премія – 10 000 (десять тисяч) гривень;

- друга премія – 6 000 (шість тисяч) гривень;

- третя премія – 4 000 (чотири тисячі) гривень.

Фінансування конкурсу здійснюється за рахунок коштів міського бюджету. Підведення підсумків конкурсу відбудеться до 10 січня 2017 року.


На сьогоднішньому засіданні виконкому Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко запропонував при проведенні цього та інших архітектурних конкурсів використовувати також польський досвід. Наприклад, у м. Познань багато проектів та архітектурних рішень приймається на основі пропозицій студентів профільних ВУЗів. Чернігів також може співпрацювати з вищими навчальними закладами і залучати до участі в конкурсах їх викладачів та студентство. Для цього потрібно, зокрема, зробити запит міста більш наочним, додати до оголошення про конкурс та пакету документів ще й відеозйомку місцевості з "дрону". Усе це можна викласти також у мережу Інтернет, в результаті чого можна отримати дуже цікаві пропозиції.


Довідково:

Конкурс є відкритим, без обмеження кількості учасників та проводиться в один етап. Він має на меті визначити кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу та кращого виконавця для подальшої розробки та реалізації проекту для увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників антитерористичної операції на сході України. Крім того, одним із завдань конкурсу є відображення відповідними просторовими, технологічними, пластичними, художніми засобами подій Революції Гідності та антитерористичної операції на сході України. Елементи Меморіалу повинні бути виконані із довговічних тривких матеріалів - таких як бронза, граніт, інший природний камінь.

Участь у конкурсі безкоштовна. Кількість конкурсних проектних пропозицій від одного автора (авторського колективу) не обмежується.

Конкурсна документація надається до управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради за адресою: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 82, каб. 205, тел. (0462) 77-51-70.

 

Рішення «Про оголошення відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України»

 У Чернігові оголошено відкритий архітектурний конкурс на кращий проект Меморіалу Захисникам України


Прес-служба Чернігівської міської ради


 Читайте також:

Виконком встановив режим роботи ряду об’єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг

Внесено зміни та доповнення до Положення про проведення відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України

Виконавчий комітет затвердив нове Положення про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Чернігова"

З 20 жовтня 2016 року по 24 лютого 2017 року оголошений відкритий конкурс на кращу ескізну пропозицію двох стел у складі Меморіалу Слави

Визначений склад конкурсної комісії  для оцінки проектів громадських організацій

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!