Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 вересня 2021 р.

Чернігівці вважають своє місто красивим, радісним, сучасним, розквітаючим, унікальним та доглянутим

+8
+5

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11

Продовжуємо знайомити з цьогорічними результатами Сьомого всеукраїнського муніципального опитування, яке проводиться Міжнародним республіканським інститутом (МРІ) в Україні спільно з Соціологічною групою «Рейтинг» у 24 обласних центрах України. Воно оцінює задоволеність жителів міст якістю муніципальних послуг (окремо по кожній і в цілому), ставлення до органів влади, а також цього року додали, зокрема, блок про емоційне сприйняття міста. 

І в цьому блоці опитування показало: чернігівці більше не відчувають своє місто як депресивне. Натомість бачатиь його радісним, розквітаючим, унікальним і сучасним. А також - красивим та доглянутим.

Зокрема, красивим наше місто вважають 97% респондентів, тобто це помічають і відчувають майже всі чернігівці. І тут наше місто поруч зі Львовом, Луцьком, Тернополем та Харковом займає позицію з однаковим балом - 1,6.

87% опитаних чернігівців зазначили, що наше місто доглянуте, і тут Чернігів – на третій позиції. Поруч з ним з однаковим балом Харків та Івано-Франківськ.

У розділі «Розвиток» чернігівці відмітили, що наше місто – сучасне, хоч і має низькі оцінки в економічному розвитку і промисловості.

Поруч з цим, за рівнем комфортності чернігівці вважають місто тихим та екологічно чистим. Тут Чернігів зайняв другу та першу позицію.

За настроєм для 71% респондентів Чернігів є радісним містом, для 77% опитаних – розквітаючим, для 64% - унікальним.

І загалом, якщо порівнювати індекси за емоційним сприйняттям міста, то Чернігів займає третю позицію серед інших міст.

- Ці цифри - гарний ґрунт для аналізу та можливість порівняти себе з іншими обласними центрами, побачити, якими галузями чернігівці менше задоволені та спрямувати туди більше уваги наступного року, - прокоментував результати опитування секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

Читайте також:

З аутсайдерів до лідерів: Чернігів показав найкращу серед обласних центрів України динаміку росту за час муніципального дослідження

Владислав Атрошенко: Зробити все, щоб Чернігів став кращим в Україні!

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!