Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
31 серпня 2020 р.

Чи готові заклади освіти Чернігова до 1 вересня?

+13
+10

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16

Напередодні нового навчального року про готовність освітніх закладів міста до зустрічі з вихованцями ще раз обговорили на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді сьогодні, 31 серпня.

Начальник управління освіти міськради Василь Білогура, повідомив, що всі адміністрації шкіл розробили плани заходу/виходу учнів, призначені відповідальні за проведення скринінгу температури у вчителів, розроблені графіки оброблення поверхонь, закуплені мило та дезінфікуючі засоби. Також спланований альтернативний розклад занять, у разі переходу на дистанційну форму навчання.

- Очікується, що 1 вересня двері усіх шкіл будуть відчинені для школярів. Якщо школа має подвір’я і територія дозволяє, то урочисті зустрічі проводитимуться тільки для  учнів 1-х класів та 11-х класів, - повідомив він.

На нараді були озвучені й проблемні питання. За словами Василя Білогури, коли робили утеплення покрівлі у школі №1 та зняли у актовій залі підвісну стелю, виявили на бетонних несучих плитах тріщини, з яких у дощову погоду протягом кількох років відбувалося підтікання.

За попередніми висновками експертів, експлуатувати актову залу, спортзал та харчоблок, які розташовані поверхом нижче, у цій школі не можливо.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вирішив особисто оглянути приміщення для того, щоб знайти правильне рішення.

Кілька років поспіль при ремонті покрівлі цієї школи у чотири шари вкладався утеплювач та інший матеріал, загальна товщина якого стала близько 80 см. При ремонті потрібно було все зняти, і один раз правильно зробити, - прокоментував журналістам міський голова, перебуваючи на місці.

Він також зауважив, що дана ситуація є робочою, і загрози життю людей вона не несе.

- На сьогодні можу сказати, що жодної загрози життю людей, цілісності конструкції - немає.  Дійсно, будівельники, коли робили цю підвісну стелю десяток років тому, помилилися, коли металеві конструкції підвісної стелі приварили до арматури несучих бетонних плит перекриття, при цьому порушивши їх цілісність. Це абсолютно було не правильно. Але навіть враховуючи таку проблему, можу сказати, що загрози того, що ця покрівля зложиться навпіл, просто немає, - зазначив він.

В результаті обговорення з фахівцями: терміново розроблятиметься проєкт. Попередньо він полягатиме в тому, щоби створити додаткове укріплення для стелі, - пояснив Владислав Атрошенко.

- На цей період діти не будуть експлуатувати актовий зал. Навчального процесу тут не буде. Для харчоблоку жодної загрози також не існує, - підкреслив він та додав, що ці роботи повинні бути завершені максимально швидко і якісно, орієнтовно протягом 1-1,5 місяця.

Сьогодні міський голова перевірив виконані ремонтні роботи і у школі №3.

Наразі всі роботи, відповідно до домовленостей з підрядною організацією, тут завершені.

- На подвір’ї прибираються залишки будівельного матеріалу, закінчують фарбувати зовнішні стіни, а внутрішні роботи – завершені повністю, як і було обіцяно, - підкреслив Владислав Атрошенко.

Загалом цього року тут завершили термомодернізацію будівлі, включаючи й ремонт 100% покрівлі, замінили всі світильники, відремонтували кабінет для педагогів, кабінет робототехніки, актову залу.

За словами директорки школи №3 Олени Яковчук, такого ремонту заклад давно потребував, оскільки у класах була різна температура. Будівля має три корпуси: старий – будувався у 1954 році, перехід зі спортзалом – у 1983 році, новий корпус – у 1987 році. Через те, що корпуси будувалися у різні роки, опалювальна мережа розбалансована. Тому й був різний температурний режим у кабінетах. У переважній більшості класів було тепло, але були й такі, де було дуже холодно. Минулого року, коли були утеплені тільки дві стіни - уже стало значно тепліше у навчальному закладі, - підкреслила вона.

 

Читайте також:

Про підготовку до нового навчального року в Чернігові

Школи Чернігова готуються до нового навчального року

Про ремонтні роботи у школі №1

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!