Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 серпня 2020 р.

Про підготовку до нового навчального року в Чернігові


Фото № 1

Загальноосвітні заклади Чернігова з 1 вересня готуються розпочати новий навчальний рік у звичайному режимі. Наразі в усіх школах міста проводяться  заплановані поточні ремонтні роботи: генеральне прибирання, фарбування підлоги, ремонти покрівель, каналізації та системи опалення. А також капітальні ремонти: комплексні роботи по термомодернізації будівель (школи №1 та №3), капітальний ремонт басейну (школа №19, колегіум №11).

Про це розповів начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура у програмі «По суті» телеканалу «Дитинець».

За його словами, пріоритети у виконанні ремонтів розставляються так: якщо брати до уваги міську програму щодо відновлення шкільних вбиралень, то за рішенням робочої групи, тут запроваджена бальна система. Тобто при визначенні черговості враховувався рік будівництва школи, рік останніх поточних та капітальних ремонтів, а також кількість учнів, які навчаються у цьому закладі. Таким чином і була сформована черговість для закладів освіти, звичайно ж, враховуючи наявність коштів, які можна було витратити на зазначені роботи.

На головне питання, яке наразі турбує кожного: чи підуть діти 1 вересня до школи, Василь Білогура відповів:

- Я думаю, що на це питання ствердно не відповість ніхто. Єдине, що я можу сказати, що ми точно в повній мірі готуємося до відновлення роботи закладів освіти в звичайному режимі, тобто з відвідуванням школи учнями.

Він також висловив сподівання, що епідеміологічна ситуація в області не зміниться, і діти зможуть все ж таки відвідувати школи. Оскільки для учнів будь-якої вікової категорії важливе соціальне спілкування.

Кожен навчальний заклад опрацьовує можливість організації окремих входів в будівлю для учнів різних вікових груп. Проводитиметься скринінг температури, розміщення дезінфекційних засобів та інших засобів гігієни у приміщеннях, дистанціювання. Крім того, опрацьовується питання закупівлі й обладнання в закладах сушок для рук, щоб діти без використання паперових рушників змогли їх висушити.

Детальніше про те, як організовують освітній процес для школярів цього року, про результати дистанційного навчання та ЗНО й низку інших важливих питань – у відеосюжеті цієї  програми.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!