Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
3 серпня 2020 р.

Чернігівська школа №1 тепер тепліша та енергоощадна

+6
+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9

Освітні заклади Чернігова наразі активно готують до старту нового навчального року. Зокрема, будівлю спеціалізованої загальноосвітньої школи №1 з поглибленим вивченням іноземних мов (пр.Миру, 40) завершують термомодернізовувати.

Масштабні роботи з утеплення стін та покрівлі старого та нового корпусів розпочалися ще минулого року. Наразі ж тут замінюють усю систему опалення, монтують нові радіатори та облаштовують індивідуальний тепловий пункт. Також повністю оновили освітлення у школі. Старі лампи замінили на нові сучасні енергоощадні. 

За словами директорки школи №1 Ольги Шелест, стара система опалення себе не виправдовувала. В частині кабінетів було дуже жарко, а в іншій – дуже холодно, тобто температура не відповідала жодним вимогам та нормам, які існують на сьогодні. Встановлення індивідуального теплового пункту дозволить відрегулювати температуру в усіх приміщеннях та заощаджувати на рахунках за спожите тепло.

Приміщення цього навчального закладу, яке є досить старим, приводять до ладу поетапно, кілька останніх років поспіль. Раніше тут вже встановили нові енергоефективні металопластикові вікна та вхідні двері, відремонтували стіни, двері, стелю у коридорі на 1 поверсі, службові приміщення для працівників їдальні. Також відновили каналізаційні мережі та чотири санвузла, облаштували біля спортзалу роздягальні для хлопців та дівчат, а у внутрішньому дворі школи - футбольний майданчик зі штучним покриттям.

У рамках проєкту Бюджету участі на території освітнього закладу оновили газони, встановили лави та нове вуличне освітлення. Також у рамках іншого проєкту проводять реконструкцію баскетбольного поля. Планується, що тут буде сучасний критий спортивний майданчик зі штучним гумовим покриттям на дві ділянки: для баскетболу і стрітболу.

Школа №1, у якій навчається 1445 дітей, є однією з найбільших у Чернігові за кількістю учнів. Також вона щороку демонструє високі результати в навчанні - зокрема, за підсумками всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін. 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет телеканалу "Дитинець"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!