Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 травня 2020 р.

Епоха піде сама. Але при ще живих реальних учасниках бойових дій принижувати їх подвиг не можна, - Атрошенко


Фото № 1

Новий робочий тиждень у Чернігівській міській раді розпочався зі щотижневої розширеної наради, відкриваючи яку чернігівський міський голова Владислав Атрошенко ще раз сформулював свою позицію щодо відзначення пам'ятних дат, пов'язаних з перемогою над німецьким нацизмом у Другій світовій війні.

- Відбулися травневі свята, де ми згадали подвиг наших дідів. Я ще раз висловлю свою думку стосовно маніпуляцій зі свідомістю людей. Дійсно, Сталін боявся ветеранів і до 65 року святкування перемоги не було. Було дуже багато невиправданих жертв і ідеологія «матері ще нарожають». Але для мене особисто 9 Травня - це данина моїм дідам. Аналіз того часу і пам’ять про своїх дідів – це зовсім різні речі. Я пам’ятаю, як дід постійно згадував епізоди війни. Це психоемоційне тавро було дуже серйозне. За тієї історичної епохи і в тому інформаційному просторі вони так сприймали свій обов’язок – військовий, громадянський, людський. Тому 9 Травня для мене, наприклад, - це велике свято. А різні його оцінки – це вже геополітика.

Історія, яка б вона не була, не вся є позитивною. Але прирівняти військово-політичних керівників до простих людей – теж неправильно. Чим завинили наші діди що при їхньому житті так склалося?

Епоха минає. Вона сама піде. Але при живих ще реальних учасниках бойових дій принижувати їх подвиг не можна, - наголосив він.

 

Читайте також:

9 травня відбулося покладання квітів до Вічного Вогню на могилі Невідомого Солдата на Меморіалі Слави

У Чернігові в День пам’яті та примирення до могил воїнів поклали квіти

Міський голова завітав до ветерана Другої світової, капітана I рангу, солдата морської піхоти Петра Бондарєва

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!