Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 травня 2020 р.

Міський голова завітав до ветерана


Фото № 1
Фото № 2

Цього року День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, як і День пам’яті та примирення, через карантинні заходи не відзначатимуть традиційно. Але про своїх ветеранів-фронтовиків Чернігів не забув. Усі вони отримали до свята матеріальну допомогу від міста та письмові привітання.

А 5 травня кількох ветеранів особисто відвідали та привітали чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, його заступник Сергій Фесенко та голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак.

Міський голова завітав до ветерана Другої світової, капітана I рангу, солдата морської піхоти Петра Бондарєва. Зараз йому майже 98 років. Він досі пам’ятає весь свій військовий шлях. На війну потрапив 22 червня 41-го, у день, коли у школі був випускний. Сподівався навчатися у військовому училищі, але довелось освоювати бойове ремесло на полі бою. Спочатку оборона Одеси, а далі - Севастополь, Карельський фронт. Для нього війна закінчилася на 3 роки пізніше. Тоді він служив на кораблі-тральщику, для якого воєнний стан був продовжений, адже після закінчення боїв треба було з не меншим ризиком для життя очищувати море від мін.

За заслуги перед Батьківщиною Петро Артемович нагороджений 3-ма орденами Вітчизняної війни II ступеня, 4-ма орденами «За Мужність», за участь в обороні Севастополя медаллю Адмірала Нахимова, орденом «За оборону Заполяр'я».

Після війни Петро Артемович займався викладацькою діяльністю, він є кандидатом фізико-математичних наук. Чернігівському політехнічному інституту присвятив 25 років свого життя. А до того 12 років викладав математику у Чернігівському вищому військовому авіаційному училищі льотчиків. Також велику увагу приділяв військово-патріотичній роботі серед учнів багатьох шкіл. У Чернігові живе вже 6 десятків років.

Під час зустрічі видатний ветеран згадав безліч старих воєнних історій. Він також розповів і про свій рецепт довголіття - все життя без алкоголю й тютюну та з регулярними заняттями спортом.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет телеканалу "Дитинець"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!