Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 травня 2020 р.

Сьогодні - 75-а річниця Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

+6
+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9

У Чернігові сьогодні, 9 травня, відбулося покладання квітів до Вічного Вогню на могилі Невідомого Солдата на Меморіалі Слави з нагоди 75-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У ці дні віддається данина пам’яті всім, хто загинув та постраждав від нацизму у тій страшній війні, яка є найбільшим кривавим та жорстоким військовим конфліктом в історії людства. Український народ тоді зробив вагомий внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції над нацистами та союзниками гітлерівської Німеччини. Тоді війна забрала понад 56 мільйонів людських життів по всьому світу, у тому числі 10 мільйонів - в Україні. За даними історичних досліджень, Чернігів входив до числа міст, які найбільш постраждали внаслідок війни, і був четвертим за масштабами руйнування.

У церемонії покладання квітів взяли участь голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, депутати міської ради.

Через карантин пам’ятний захід пройшов без участі великої кількості громадськості.

Чернігівській міський голова Владислав Атрошенко у коментарі журналістам звернувся до усіх ветеранів:

- Як міський голова, як просто людина, і як онук ветеранів, я щиро вклоняюся і дякую всім ветеранам за своє життя, за життя мого покоління. Вічна пам'ять усім полеглим у боях. Це була дуже важка війна, і це я зміг зрозуміти із спогадів моїх бабусі та дідуся. Сьогодні наша задача - нести прапор перемоги, розбудовувати місто. І пам’ятати про старше покоління, яке дозволило нам сьогодні милуватися краєвидами, жити та дихати цим повітрям. Ми ніколи не забудемо їх подвиг. Я вважаю, що усім треба зберігати ту світлу пам'ять, якої достойні наші герої-ветерани.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!