Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 вересня 2023 р.

Дрони для військових, фінпідтримка «АТП-2528», звернення до Верховної Ради: депутати готуються до 34 сесії

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

Відбулася погоджувальна рада під час якої розглянули питання, що увійдуть до порядку денного 34 (позачергової) сесії Чернігівської міської ради VIIІ скликання. Програму засідання зараз формують 29 питань, включаючи «Депутатські запити» та «Різне».  

Участь у погоджувальній раді взяли керівники депутатських фракцій, голови постійних комісій, заступники міського голови, начальники структурних підрозділів та комунальних підприємств ЧМР.  Після цього засідання порядок денний майбутньої сесії продовжили опрацьовувати вже у постійних депутатських комісіях. 

Сесія запланована на 13 вересня. 

Дрони для військових 

Серед питань порядку денного і затвердження у новій редакції Програми шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, Нацгвардії, Державної спецслужби транспорту та Держприкордонслужби, які розташовані на території міста. Зміни зумовлені необхідністю передбачити в бюджеті Чернігова додаткові 20 млн грн для підтримки військових. 

 

 

 — Ми виділяємо додатково 20 млн грн на Програму шефської допомоги військовим частинам. Зокрема, у нас була зустріч з ОК «Північ» та іншими військовими і ми домовились виділити 15 млн грн на дрони, — повідомив під час погоджувальної ради в.о. міського голови Олександр Ломако. 

 

 

Фінансова підтримка КП «АТП-2528»

Олександр Ломако дав доручення до засідання сесії напрацювати та подати на розгляд депутатів Програму фінансової підтримки КП «АТП-2528». Це пов'язано з тим, що комунальне підприємство продовжує надавати послуги з вивозу сміття населенню за довоєнним тарифом (останній раз тариф переглядали у травні 2021 року).

Позиція Чернігівської міської ради, зважаючи на воєнний стан в країні, не підвищувати наразі вартість послуг для населення, тарифи на які регулюють органи місцевого самоврядування. Зокрема, мова про вивіз сміття та проїзд у громадському транспорті. 

— Тарифи для населення не підвищуються, але всі складові цих тарифів зростають: паливо, електроенергія,  заробітні плати співробітників тощо. Відповідно, комунальне підприємство нарощує збитки, заборгованості перед постачальниками і, рано чи пізно, вони перестануть відпускати паливо в борг. А якщо вони перестануть це робити, то із вивозом сміття і прибиранням міста у нас будуть великі питання. Аби й надалі не підвищувати тариф для населення, треба розробити програму і закласти кошти на фінансову підтримку цього підприємства, — пояснив Олександр Ломако. 

За сім місяців 2023 року збитки підприємства сягнули понад 20 млн грн, повідомив під час погоджувальної ради начальник «АТП-2528» Руслан Волок. І далі ця цифра тільки зростатиме. 

Для того, аби тариф для населення залишався незмінним, є потреба у фінансовій підтримці «АТП-2528». Так підприємство зможе й надалі безперебійно надавати якісні послуги. 

Не забирати податок з доходів військових: депутати Чернігова звернуться до ВР

Під час 34 сесії депутати також звернуться до обранців у Верховній Раді стосовно принципів формування бюджету країни на 2024 рік і можливості вилучення надходжень від ПДФО з міських бюджетів. Мова про скорочення надходжень від ПДФО з 64% до 60%, а також вилучення у повному обсязі ПДФО від військових. Чим це загрожує Чернігову читайте за посиланням тут

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!