Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 листопада 2021 р.

Виконком погодив демонтаж 41 рекламної вивіски, яка не відповідає дизайн-коду міста

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради сьогодні, 18 листопада, погодив демонтаж 41 тимчасового об’єкта (вивісок).

Для власників вивісок, визначених у переліку цього рішення, встановили строк добровільного демонтажу та відновлення благоустрою у чотири календарні дні. У разі, якщо власники не демонтують вивіски протягом встановленого терміну, демонтаж тимчасових об’єктів здійснять представники комунального підприємства «Муніципальна варта».

Як доповів начальник КП "Муніципальна варта" Віталій Хрустицький, на сьогодні опрацьовано 350 об’єктів. Як показує досвід підприємства, після рішень виконкому близько 70% підприємців демонтують незаконні вивіски власними силами. 

 - Ми кожного разу просимо підприємців з розумінням ставитися до наших дій. Вони в інтересах міста, для того, щоб зробити його більш охайним. У підприємців був термін - майже півтора року - щоб це все зробити самостійно.  І те, що 70% або навіть більше з розумінням до цього ставляться, я думаю, показово. Ну а ті, хто з певних причин не хоче, або не встигає демонтувати, то тоді муніципальна варта буде виконувати відповідні роботи, - зазначив при обговоренні цього питання секретар міської ради Олександр Ломако, який вів засідання виконкому.

Нагадаємо, рішенням Чернігівської міської ради від 24.12.2019 року № 49/VII-2 були затверджені Правила благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова в новій редакції.

Правилами благоустрою міста Чернігова визначено поняття тимчасових об’єктів. Розділом 5 цих Правил встановлений перелік підстав, за яких розуміється незаконне розміщення цих об’єктів, умови та порядок їх демонтажу.

Пунктом 5.18. Правил благоустрою міста Чернігова визначено, що проведення демонтажу незаконно розміщених об’єктів на території міста здійснюється за рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради, прийнятого за пропозицією Комісії з демонтажу.

З Концепцією оформлення зовнішніх фасадів будинків з об’єктами громадського призначення на території м. Чернігова можна ознайомитися за посиланням.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!