Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 листопада 2021 р.

Забудовники не хочуть братися за Попудренка, 16 - розповіли на нараді


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Заступник чернігівського міського голови Олександр Атрощенко на щотижневій розширеній нараді 16 листопада підняв питання щодо пошкодженого будинку по вул. Попудренка, 16.

Він проінформував, що місто провело два конкурси для інвесторів-забудовників з метою визначення претендента, який здійснить будівництво житлового будинку замість існуючого аварійного за вказаною адресою. Перший конкурс, що проводився відповідно до прийнятої в Чернігові Програми сприяння забезпеченню новим житлом мешканців непридатного для проживання та застарілого житлового фонду міста, був проведений 15 квітня, другий - 31 травня. Але не було подано жодної пропозиції, тому конкурси визнали такими, що не відбулися.

Окрім того, серед власників квартир зруйнованого будинку немає єдиної думки щодо участі у програмі сприяння забезпечення новим житлом мешканців непридатного для проживання та застарілого житлового фонду. Зокрема, мешканці 4-х квартир не захотіли брати участь цій програмі. Місто було змушене перейти до попереднього проєкту щодо капітального ремонту будинку по вул. Попудренка, 16.

Влітку, 10 серпня, в системі публічних закупівель Prozzoro були оголошені відповідні відкриті торги, а 27 серпня відбувся аукціон та визначення переможця.

- Забудовник не захотів відразу підписувати договір, строк укладення договору продовжили. Причини такої відмови – складність проєкту та удорожчання цін на матеріали. Зокрема, метал подорожчав у 2-2,5 рази, деревина - десь до 300%, бетон - близько 20%, газобетон - на 40%. Можна зробити висновки, що забудовник міг би не впоратися з такими обсягами. Тим більше, що сам проєкт - неординарний. Тому 2 листопада відкриті торги були відмінені. Хочу сказати, що місцева влада вичерпала всі можливості: проводили конкурси, проводили торги. На даний момент вирішити проблему будинку Попудренка, 16 - неможливо. Ми будемо далі працювати, але я так бачу, що ми входимо у глухий кут. Забудовники не хочуть і самі мешканці не згодні з програмою, - доповів заступник міського голови. 

Як ми вже інформували раніше, на наступний рік місто продовжує угоди з власниками трьох гуртожитків для проживання там відселених мешканців з Попудренка, 16 і пошук рішення щодо цього будинку триватиме.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!