Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 листопада 2021 р.

Виконком погодив продовження всіх угод щодо проживання відселених мешканців Попудренка, 16 у гуртожитках


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

На наступний рік Чернігів продовжить усі угоди, відповідно до яких відселені мешканці пошкодженого будинку на Попудренка, 16 проживають у гуртожитках навчальних закладів. Як відомо, це три гуртожитки. В усіх них переселенці проживають, сплачуючи тільки за спожиті комунальні послуги. Один з трьох закладів освіти надає їм кімнати на безоплатній основі, двом іншим усі ці роки за проживання відселених мешканців платить місто. На засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 11 листопада надані дозволи на підписання відповідних угод на 2022 рік. Термін дії попередніх договорів закінчується 31 грудня 2021 року.

Зокрема, доручено укласти новий Меморандум щодо оренди житлових приміщень з Національним університетом «Чернігівська політехніка». У гуртожитку цього закладу освіти для 59 мешканців з Попудренка, 16 надано 32 кімнати. 

Іншим рішенням виконкому доручено здійснити закупівлю послуг найму кімнат гуртожитків для тимчасового розміщення (проживання) осіб, відселених із будинку по вул. Попудренка, 16 на 2022 рік у ДПТНЗ «Чернігівський професійний будівельний ліцей» і Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту. У їх гуртожитках для 66 мешканців Попудренка,16 надано 31 кімнату.

Після засідання виконкому чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на прохання журналістів прокоментував нинішню ситуацію з пошкодженим будинком. За його словами, підрядників, готових робити відновлення цього складного об'єкту, поки немає. Так само нема і одностайної позиції мешканців щодо відшкодування в разі побудови на цьому місці іншого будинку. Тому це питання пролонговане в часі до знаходження будь-якого з рішень. Якщо буде домовленість з якимось потенційним забудовником, який по відповідній програмі отримає компенсацію з місцевого бюджету плюс збудує додаткові квадратні метри, які окуплять його витрати - в такому разі потрібна буде і одностайність мешканців, щоб вони всі погодилися з пропозиціями інвестора. А якщо не буде такого інвестора, то будуть знову процедурно вирішувати питання для пошуку підрядника, готового будівлю відновити. 

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!