Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 листопада 2021 р.

Погоджувальна рада провела засідання перед «бюджетною» сесією

+6
+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9

Сьогодні, 15 листопада, в Чернігівській міській раді відбулося засідання Погоджувальної ради представників депутатських груп і фракцій перед наступною сесією, яка відбудеться через 10 днів.

На розгляд депутатів виноситься 26 питань порядку денного, серед яких – бюджет Чернігівської міської територіальної громади на 2022 рік. З проектами рішень у цих питаннях, підготовленими профільними управліннями міської ради, можна ознайомитися на вебпорталі Чернігівської міської ради в розділі «Публічна інформація» - «Проекти рішень міської ради».

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на засіданні погоджувальної ради закликав депутатів до всебічного вивчення сесійних питань і спільного напрацювання пропозицій по них ще до сесії, в депутатських комісіях.

- Моя позиція була і лишається така, що потрібно всі питання обговорювати в комісіях, приймати консенсусом рішення. Якщо є якісь гострі питання – їх обговорювати детально. По всіх гострих питаннях не оминати ніяких запитань жодного з депутатів. Приймати зважені рішення і виходити вже з консенсусними зваженими рішеннями в сесійну залу, - наголосив він.

Принагідно в ході дискусії на засіданні міський голова нагадав про те, що наступний рік очікується економічно складним:

- Якби було хоча би в три рази більше коштів, у нас би були трохи інші пріоритети, трошки інша хронологія інвестицій, і в ту саму інфраструктуру теж. На сьогодні ми намагаємося втримати ситуацію для того, щоби взагалі не втратить місто.

Тому він закликав депутатів при роботі над питанням бюджету не "висмикувати" окремі напрямки видатків з контексту, а зберігати розуміння: для міста важливими є всі напрямки його життєдіяльності.

- Якщо подивитися, скільки йде на освіту, скільки на медицину, на культуру, на інфраструктуру тощо – це збалансований, розумний розподіл коштів. А в рамках цього розподілу – давайте думати. Можливо, і ваші пропозиції будуть слушними – дослухаємося, щось профінансуємо в межах можливості, - зазначив міський голова.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!