Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 жовтня 2021 р.

Біля палацу урочистих подій висадили 50 магнолій, які власним коштом придбав міський голова

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10

23 жовтня, під час місцевої толоки на якій на вул. Мстиславській висаджували липи, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко розповів, що особисто для озеленення Чернігова придбав п’ять десятків молодих дерев. Кілька днів тому ці дерева почали висаджувати працівники КП «Зеленбуд».

Тепер біля міського палацу урочистстих подій красується нова алея з 50 магнолій "кобус". Це одна з найбільших і морозостійких магнолій. Незадовго до розпускання листя на них розкриваються дуже численні білі запашні квіти діаметром 10-12 см. Після цвітіння дерево не втрачає своєї декоративності, воно «вдягається» у красиве темно-зелене листя. Такі дерева, за умови належного догляду можуть виростати до 6-8 метрів.

Так міський голова першим зробив те, до чого закликав раніше й інших заможних людей. А саме, він закликав усіх бажаючих, особливо підприємців, взяти участь в озелененні міста шляхом придбання посадкового матеріалу дерев. Єдина умова - ці дерева мають відповідати адресній програмі озеленення міста за сортами та розміром. Гарна алея, яка виросте з таких дерев, буде приводом згадати цю людину добрим словом.

Ось так виглядають сорту «Магнолія кобус» у дорослому віці:

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!