Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 жовтня 2021 р.

На вулиці Мстиславській висадили 60 лип

+40
+37

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21
Фото № 22
Фото № 23
Фото № 24
Фото № 25
Фото № 26
Фото № 27
Фото № 28
Фото № 29
Фото № 30
Фото № 31
Фото № 32
Фото № 33
Фото № 34
Фото № 35
Фото № 36
Фото № 37
Фото № 38
Фото № 39
Фото № 40
Фото № 41
Фото № 42
Фото № 43

Сьогодні, 23 жовтня, працівники Чернігівської міської ради взяли участь в озелененні міста та висадили два десятки дерев на вул. Мстиславській, на відрізку від вул. Коцюбинського до вул. Гетьмана Полуботка. До заходу з озеленення міста долучилися чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако.  

20 саджанців 5-метрових лип з обхватом стовбура у 20-25 сантиметрів висадили у лунки, які були сформовані будівельниками під час ремонту тротуару по вул. Мстиславській. Ще 40 таких же дерев були висаджені кілька днів тому працівниками КП «Зеленбуд», також на вул. Мстиславській, на ділянці від Молодіжного театру до проспекту Перемоги. Загалом же було висаджено 60 дерев.

За словами Владислава Атрошенка, він особисто дуже перейнявся озелененням Чернігова і планує у подальшому приділяти цьому питанню суттєво більше уваги.

- Можливо активна реакція чернігівців та діяльність активістів, а можливо і мій вік, стали причиною того, що проблемою озеленення міста я перейнявся особисто. Я кажу це щиро та відверто. Нещодавно я відвідував розплідник дерев, у якому залишив свої особисті кошти для подальшого придбання 50 саджанців, які я хотів би висадити біля чернігівського палацу урочистостей. Я хочу, щоб такий жест став прикладом для людей. Що стосується сьогоднішнього заходу, то, якщо казати відверто, моя участь у ньому більш символічна, адже міський голова у місті потрібен точно не для того, щоб особисто висаджувати дерева. Моя функція полягає у тому, щоб організувати процес та створити відповідні умови за яких підлеглі так само як і я зможуть максимально перейнялися важливістю цієї справи. Тому я із великим задоволенням приєднався до сьогоднішнього дійства і особисто висадив кілька дерев, - наголосив Владислав Атрошенко.

Також міський голова висловив свої сподівання щодо подальшого розуміння громадськістю системного підходу до озеленення Чернігова, який намагається впроваджувати міська влада.

- У цьому році ми висадимо 500 якісних здорових дерев, відсоток виживання яких складає 90-95%. Справа у тому, що існують різні об’єктивні фактори, через які певні дерева можуть не приживатись. Це треба пам’ятати і з розумінням ставитися до цього. Приклад системного підходу до озеленення – це нові дерева біля пенітенціарної академії по вул. Гончій. Це приклад того шляху, який підтримують досвідчені фахівці і по якому нам треба йти у питанні заміни старих зелених насаджень. Я сподіваюсь, що пройде 3-5 років, дерева суттєво підростуть і люди також остаточно переконаються у тому, що цей шляє є правильним. У  планах - висаджувати по 1000 дерев щорічно, 500 навесні і 500 восени. Головне, щоб бюджет міста дозволяв це робити, - розказав міський голова.

Окрім цього, Владислав Атрошенко поділився своїми думками стосовно особистої участі у процесі озеленення Чернігова.

- Це ні в якому разі не популізм і не сказані слова для рейтингу, це те, над чим я справді замислююсь. Я дійсно серйозно думаю над тим, щоб очолити особисте шефство над одним чи двома парками у Чернігові. Я хочу сформувати достойний сучасний європейський парк у нашому місті, у якому б я за власний кошт досаджував та, у випадку необхідності, замінював дерева. У Чернігові є багато місць для реалізації такої ініціативи. Але спочатку треба ретельно опрацювати це питання з фахівцями-дендрологами, які скажуть які саме дерева доречно висаджувати, яким деревам буде комфортно у нашому кліматі тощо. Після чого розробити кошторис та думати над ефективною реалізацією проєкту. Я хочу, щоб Чернігів був найчистішим, найдоглянутішим, найпривабливішим та найзеленішим містом в Україні. Чернігів – він як алмаз, дорогоцінний камінь, який просто потребує відповідної обробки. І моя задача перетворити цей алмаз на діамант, - резюмував Владислав Атрошенко.

Також сьогодні, окрім висадки дерев, працівники Чернігівської міської ради прибрали від опалого листя територію міського бульвару по проспекту Миру, який розташований між Красною площею і проспектом Перемоги, і має народну назву "стометрівка".



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!