Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
7 жовтня 2021 р.

Нова вартість ритуальних послуг у Чернігові - середня по обласних центрах України

Рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 7 жовтня встановлена нова вартість окремих видів ритуальних послуг, що підлягають регулюванню, для застосування міським комунальним підприємством «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування». 

Попередня вартість ритуальних послуг, що підлягають регулюванню виконавчим комітетом міської ради, затверджувалася 3 роки тому (6 вересня 2018 року). За цей час суттєво зросла собівартість її складових. А саме, мінімальна заробітна плата (у 1,6 – 1,7 разів, тобто з 3723 до 6000 грн, а з грудня 2021 р. – до 6500 грн) і вартість сировини та матеріалів (здорожчали у 1,2 – 1,5 рази). Вартість ритуальних послуг з урахуванням цих змін більша від попередньої на 13-60%.

Як показує порівняння сьогоднішніх цін на аналогічні послуги в комунальних підприємствах інших міст України, чернігівські ціни досі були серед найнижчих. Зараз будуть - середніми.

Найбільш вартісні ритуальні послуги з числа тих, що підпадають під регулювання виконкому:


(*у вартість входять копання могили, опускання труни з тілом померлого в могилу, закопування могили, формування намогильного насипу та одноразове прибирання території біля могили)


Цим же рішенням переглянута й вартість ритуальних послуг, які включені до мінімального переліку для безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Нагадуємо, що для відшкодування витрат на таке поховання громадянам слід звертатися до районних управлінь соціального захисту населення. Докладніше про механізм такого відшкодування  - у прикріпленому файлі нижче:

Безоплатне поховання деяких категорій осіб

Окрім того, рішення виконкому встановлює більший розмір допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася поховати померлого. Докладніше про цей вид допомоги і як його отримати – теж у прикріпленій довідці:

Оформлення допомоги на поховання окремих категорій громадян

Проєкт цього рішення виконкому перед розглядом проходив регуляторну процедуру з оприлюдненням на сайті міської ради у розділі «Регуляторна політика» та розглядом зауважень і пропозицій, а також розглянутий на засіданні профільної робочої групи (протокол).

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!