Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 серпня 2021 р.

Погоджувальна рада узгодила питання на 10 сесію Чернігівської міської ради 8 скликання

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

Перелік питань, які виносяться на розгляд 10 сесії Чернігівської міської ради XIII скликання, 16 серпня розглянула на своєму засіданні Погоджувальна рада представників депутатських груп і фракцій.

Відповідно до розпорядження про скликання сесії, на неї мало виноситися 50 питань. Однак, як повідомив на Погоджувальній раді чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, питання №10, 11 (щодо змін су структурі міської ради) поки знімаються з розгляду. По решті питань відбулося попереднє коротке обговорення. Стисло викладаємо основні його тези.

Перші дев’ять питань наступної сесії стосуються присвоєння почесних звань «Захисник України – Герой Чернігова».

Проєкт рішення в питанні №12 – про Програму розвитку туризму та промоції міста Чернігова на наступні 4 роки – передбачає, окрім заходів, які є в подібній програмі й зараз, також створення в перспективі музею міста Чернігова.

Програма забезпечення діяльності комунального підприємства «Міський Палац культури імені В’ячеслава Радченка» на наступні роки передбачає зростання видатків на суму передбаченого законом підвищення мінімальних заробітних плат, а також на придбання великого екрану для кінозалу і масових міських заходів.

Проєктом рішення Про внесення змін до Програми модернізації їдалень та харчоблоків у закладах освіти м. Чернігова на 2021-2023 роки пропонується прибрати обов’язкову відсотковість при розподілі видатків (45% - на виконання ремонтних робіт, 40% - на придбання обладнання, 15% - на придбання меблів). Адже десь, наприклад, обладнання було закуплене вже раніше, а потрібно зробити ремонт і т. д.

У проекті рішення «Про перейменування закладу освіти» мова йде про НРЦ №1, назва статусу якого приводиться у відповідність до факту і вимог законодавства. Як проінформував керівник міського управління освіти Василь Білогура, на кількість працівників і їх заробітні плати це жодним чином не вплине.

Ще один проект рішення передбачає продовження на наступний рік терміну дії та затвердження нової редакції Програми встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання мешканцям міста Чернігова. 

Рішення щодо розвитку озеленення міста Чернігова на 2021-2025 роки пропонується затвердити не як міську програму, а як концепцію, тобто без передбачення коштів.

Два проекти рішень про приватизацію об’єктів міської комунальної власності (пит. № 28 і 29) передбачають продаж на загальних умовах напівпідвальних приміщень. Міський голова попросив депутатів додатково ретельно вивчити їх, «щоб усе відбувалося прозоро і зрозуміло».

Проєкт рішення «Про надання пільг зі сплати земельного податку у 2022 році» прокоментував керівник міського управління земельних ресурсів. Мова йде про те, що з наступного року містом не будуть надаватися пільги зі сплати цього податку державним і комунальним підприємствам. Такі пільги їм вже не надаються в більшості українських міст.

- Як це буде – побачимо, але, за логікою речей, до цього треба приходити. Державна політика має бути або викладена в законах, які ми будемо виконувати, або закладена в бюджет. У прогноз бюджету на наступний рік ми будемо закладати надходження орендної плати від усіх бюджетних установ, - прокоментував це питання чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.  

Також міський голова на засіданні прокоментував ще одне з дискусійних земельних питань.

- На попередній сесії в нас була дискусія за участю громадян щодо імовірного зведення будинку на розі вулиць П’ятницька і Київська. Моя позиція є тут незмінною: якщо буде доведена відсутність нормативних, законодавчих і будь-яких суперечок – тільки за таких обставин там можливо таке будівництво. Особисто я думаю, що для міста там кориснішим був би сквер. Адже, враховуючи інші наступні будівництва на Київській і Зеленій, у нас цей район буде перевантажений, - зазначив він.

Владислав Атрошенко закликав депутатів у комісіях ретельно опрацювати ці та всі інші питання сесії. Щоби всі неясні та спірні моменти виявлялися не в сесійній залі, а заздалегідь і до сесії були з'ясовані, а депутати приймали зважені та обдумані рішення.

З усіма проєктами, підготовленими профільними структурними підрозділами міської ради на розгляд сесії, можна ознайомитися на офіційному вебпорталі Чернігівської міської ради в розділі «Публічна інформація».

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!