Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
3 вересня 2020 р.

Міський голова поспілкувався з лікарями міської лікарні №2

+11
+8

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко сьогодні, 3 вересня, відвідав Чернігівську міську лікарню №2. Зокрема, він поспілкувався з лікарями, оглянув палати, з метою визначити найпріоритетніші потреби для цієї лікарні. У зустрічі також взяв участь начальник управління охорони здоров’я міськради Владислав Кухар.

У ході спілкування з лікарями були обговорені стан захворюваності на COVID-19, зокрема по місту Чернігову, дотримання чернігівцями необхідних заходів безпеки, перебування дітей у школах в умовах карантину.

На думку медиків, діти повинні навчатися у звичайній формі, для них це дуже важливо, адже це, перш за все, їх соціальний розвиток. Вчителі теж повинні працювати і виконувати свої обов’язки саме у безпосередньому контакті з дітьми. Але при цьому треба подумати про зменшення контагіозності, тобто зменшення вірусного навантаження. Оскільки по Україні захворюваність серед дітей становить 10%, а це значно більше, ніж в інших країнах (3-7%). До прикладу, можна зробити, як в Ізраїлі, де діти навчаються групами по 15 дітей, три дні на тиждень, а потім міняються.

Лікарі зауважили, що наразі люди перестали дотримуватися вимог, рекомендованих Міністерством охорони здоров’я України. У громадському транспорті дуже часто їде більша кількість людей, ніж дозволено, при чому іноді без масок. Також у приміщеннях не дотримуються визначеної дистанції. Це все і є головною причиною, чому протягом останніх тижнів спостерігається значне підвищення захворюваності.

Наразі інфекційне відділення другої міської лікарні вже заповнене хворими на COVID-19. Спостерігається значне навантаження на медичних працівників. Тому, на їх думку, необхідно вирішувати питання щодо відкриття закладу для другої хвилі.

Міський голова зазначив, що такий заклад вже визначений. Відповідно до наказу профільного міністра - це міська лікарня №3. Владислав Кухар додав, що наразі вже підготовлені необхідні документи до НСЗУ для того, щоб отримати відповідний пакет медгарантій для цієї лікарні.

Владислав Атрошенко також поцікавився, чи отримують медпрацівники, які працюють із хворими на коронавірусну інфекцію, підвищені відповідно до законодавства заробітні плати, і чи залишилися кошти, які збиралися на благодійний рахунок для підтримки медзакладу.

Заробітні плати медичним працівникам виплачуються у повному обсязі. Кошти, які збиралися на благодійний рахунок, повністю використані для закупівлі необхідної техніки та обладнання. Всі звіти про витрати оприлюднені на сайті лікарні, - повідомили лікарі.

За словами міського голови, зараз потрібно більше проводити роз’яснювальну роботу серед громадян, щоб всі розуміли, що хвороба - небезпечна і потрібно берегтися. Якщо не дотримуватися всіх заходів безпеки, лікарні будуть переповнені, і місту доведеться повернутися до більш жорстких обмежень.

Принагідно Владислав Атрошенко повідомив, що контракт у головного лікаря Володимира Фаля завершився, і він дуже вдячний йому за співпрацю. Найближчим часом відповідно до законодавства буде оголошений конкурс на зайняття вакантної посади. На час проведення конкурсу виконувати обов`язки керівника закладу буде Валерій Якунін. Попередній очільник теж може подавати документи на конкурс.

Нагадаємо, згідно зі змінами у законодавстві та рішення міської ради обиратимуть тепер не головного лікаря, а генерального директора закладу охорони здоров’я.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!