Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 серпня 2020 р.

Шість закладів охорони здоров’я Чернігова змінили свій Статут

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Сьогодні, 28 серпня, на позачерговому засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради затвердили низку рішень, які стосуються ряду закладів охорони здоров’я міста Чернігова. Зокрема, затвердили у новій редакції Статути міської лікарні №1, №2, №4, дитячої поліклініки №2, дитячої стоматологічної поліклініки та пологового будинку.

Провів позачергове засідання виконкому міськради заступник міського голови Олександр Ломако.

Як пояснив начальник управління охорони здоров’я міськради Владислав Кухар, відповідно до змін у законодавстві виключено кваліфікаційну характеристику посади «головного лікаря» та введено нову посаду «генерального директора». А посади заступників тепер матимуть назви: «медичний директор», «комерційний директор», «економічний директор» тощо. У зв’язку з цим, треба внести зміни до відомостей про органи управління комунальних некомерційних підприємств міських медзакладів.

Крім того, у зв’язку з підписанням договорів, які вимагають наявність назви Підприємства англійською мовою, виникла необхідність про внесення відповідних доповнень у Статут.

Також закладами охорони здоров’я укладені договори з Національною службою здоров’я України по наданню первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги, відповідно з цим змінилося фінансування закладу та виникла потреба приведення окремих положень Статуту у відповідність до чинного законодавства.

Іншим рішенням виконкому затвердили примірну нову типову форму контракту з керівником комунального закладу охорони здоров’я.

Начальник міського управління охорони здоров’я додав, що 31 серпня у декількох головних лікарів завершується термін контрактів. Тож з 1 вересня розпочинається процес, пов'язаний з необхідністю проведення нового конкурсу на заміщення вакантних посад. Усю підготовчу роботу для цього спільно з юристами уже почали проводити. На термін проведення цього конкурсу виконувати обов’язки керівників закладів будуть особи, призначені відповідно до розпорядження міського голови.

- Цей конкурс треба провести прозоро, зрозуміло для всіх, у визначені відповідно до законодавства терміни. І не сильно затягувати, щоб заклади не були довго без керівників. Все провести по процедурі й бажано, щоб їх призначили з першого разу, оскільки є дуже багато питань, пов’язаних з медичною реформою, - наголосив Олександр Ломако.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!