Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 червня 2020 р.

У Чернігові шукають шлях збереження басейну і фізіотерапії в дитячих поліклініках


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко доручив написати листи до профільного міністерства з озвученням проблеми щодо збереження кадрового потенціалу фізіотерапевтичних, діагностичних відділень та денних стаціонарів дитячих поліклінік. Як відомо, за умовами другого етапу медичної реформи держава їх більше не фінансує. У Чернігові питання подальшого утримання цих напрямків медичних послуг найбільш гостро стоїть для дитячої поліклініки №2 (оскільки там є як водолікувальний блок, так і денний стаціонар). Але об’єктивно в тій чи іншій мірі проблема стосується всіх дитячих поліклінік в усіх містах України. Мова про це велася на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді сьогодні, 30 червня.

Владислав Атрошенко зазначив, що сам він, у тому числі як батько двох дітей, добре розуміє, що додаткові методи допомоги маленьким пацієнтам – великий плюс. Наприклад, ті самі масажі і зарядки для правильного розвитку стегнових суглобів немовлят комусь можуть бути дуже потрібними.

Разом з тим, якщо держава все-таки цих напрямків і надалі не фінансуватиме, то треба буде звертатися і до містян. З питанням про те, наскільки ці речі потрібні й чи готові вони за них платити гроші. Також треба публічно обговорити розцінки на такі медичні послуги, щоб вони хоча б на 75% окупалися, вважає міський голова.

- Підняте питання надзвичайно чутливе. Але його все одно треба обговорювати і відповідно тарифікувати. Я вважаю, що басейн треба зберігати, але на платній основі. Треба подивитися контингент, його затребуваність, скільки дітей ним користується, скільки це коштує. Подивитися, яка відповідно до цього контингенту повинна бути плата за відвідування басейну. Прошу дати мені ці цифри. Потрібно розуміти, чи зможе собі це дозволити середньостатистична сім’я. І взагалі, які шляхи вирішення цього питання, - сказав він. 

Принагідно нагадуємо, що зараз у Чернігові приймаються зауваження та пропозиції до проєкту рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради «Про затвердження Положення та встановлення тарифів на платні послуги, які надаються закладами охорони здоров’я - комунальними некомерційними підприємствами Чернігівської міської ради». Проєкт, розроблений Управлінням охорони здоров’я Чернігівської міської ради, разом з аналізом регуляторного впливу оприлюднений на офіційному веб-порталі Чернігівської міської ради у розділі «Публічна інформація», підрозділ «Регуляторна політика», рубрика «Оприлюднення проєктів регуляторних актів».

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!