Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 травня 2020 р.

Завершуються роботи з термомодернізації будівлі міського пологового

+15
+12

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18

У Чернігові завершуються роботи з комплексної термомодернізації будівлі міського пологового будинку. Вони є результатом участі нашого міста в проєкті «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях», який реалізується Німеччиною в Україні через німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ.

На сьогоднішній день вже фактично виконано 95% всіх видів робіт, які передбачені контрактом, а саме: повна термомодернізація будівлі; часткова заміна вікон тих, які не відповідали вимогам; заміна дверних блоків; утеплення цоколю нижче нульового рівня; також були повністю замінені та модернізовані теплові пункти. У зв’язку з тим, що погодні умови цієї зими були достатньо м’якими, роботи фактично не припинялися. Лише у дні з мінусовою температурою зупиняли роботи з утеплення – це було необхідно у зв’язку з рекомендаціями компанії «Ceresit».

 - Все, що робилося на цій будівлі, було під контролем німецької сторони. Вона найняла компанію, що здійснювала контроль та нагляд за процесом та якістю виконаних робіт. Усі недоліки, які вони бачили, одразу підрядною компанією виправлялися. Дійсно, це все зроблено за європейськими стандартами. Ми зараз вже виходимо на кінцевий результат, фарбуємо фасад, - розповів заступник начальника міського управління капітального будівництва Олександр Макаров.

Нагадаємо, бюджет проєкту становить 793 тис. євро, 493 тис. євро – кошти міста та 300 тис. євро – грантові кошти проєкту. Грантові кошти вже надійшли в обсязі 90% від усієї суми, інші 10% німецька сторона надасть після фінансового аудиту використаних коштів.

За результатами реалізації очікується зменшення споживання енергетичних ресурсів будівлею пологового на 32,9%, що дозволить щорічно економити з міського бюджету майже 1 млн грн. Також проєкт матиме соціальний ефект – створення максимально комфортних умов перебування у закладі для вагітних жінок, породіль і новонароджених дітей.

Читайте також:
Чернігів готується до реконструкції пологового будинку за участі німецьких фахівців
Чернігівський пологовий матиме взірцеву термореновацію європейського зразка. Роботи почнуться вже цього року
Будівлю чернігівського пологового в наступному році енергомодернізують за німецькими стандартами
Комплексна термореновація чернігівського пологового стартувала

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!