Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
1 березня 2019 р.

Чернігів готується до реконструкції пологового будинку за участі німецьких фахівців

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

28 лютого - 1 березня проходить зустріч представників  міжнародної компанії DELTA Holding GmbH, яка здійснюватиме супровід реалізації пілотного проекту в пологовому будинку Чернігівської міської ради, з представниками Чернігівської міської ради, пологового будинку, а також фахівцями організації, яка виготовлятиме проектно-кошторисну документацію. Участь у зустрічі бере також координатор проекту GIZ «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях» Василина Горбань.

У ході зустрічі обговорюються питання щодо особливостей реалізації енергоефективного проекту в лікарняному закладі, розробляються  дорожня карта реалізації пілотного проекту та деталізація завдань.

Нагадаємо, наразі Чернігів є учасником Проекту GIZ «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях». У рамках співпраці місто отримало можливість навчатися та реалізовувати спільні енергоефективні проекти. Минулого року проведено енергоаудит усіх медичних закладів міста (46 будівель); енергоменеджери лікарень отримали технічне обладнання, яке допомогає виявляти втрати енергії у будівлях; представники лікарень та міської ради мали змогу прийняти участь у навчальних сесіях, відвідали Німеччину та ознайомилися там з кращими практиками у впровадженні енергоощадних заходів.

Наступним кроком співпраці з Проектом GIZ є реалізація пілотного проекту з комплексної термомодернізації  будівлі міського пологового будинку в Чернігові.

У рамках проекту заплановано утеплення стін, перекриття підвалу та цоколю,  заміна вікон та дверей, встановлення ІТП, балансування системи опалення, утеплення трубопроводів систем опалення та гарячого водопостачання,  модернізація зовнішньої системи освітлення.

Вартість проекту 793 тис. євро, з яких  493 тис. євро – кошти міста та 300 тис. євро – грантові кошти проекту. За результатами реалізації очікується зменшення споживання енергетичних ресурсів будівлею на 32,9 %, що дозволить щорічно економити з міського бюджету майже 1 млн грн.

До того ж проект має значний соціальний ефект – створення комфортних умов перебування у закладі вагітних жінок, породіль та новонароджених дітей. 

Читайте також: Чернігівський пологовий матиме взірцеву термореновацію європейського зразка. Роботи почнуться вже цього року


Прес-служба Чернігівської міської ради за інформацією Управління економічного розвитку міста

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!