Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
7 грудня 2019 р.

2019 рік: у Чернігові значно збільшилася протяжність відремонтованих доріг

+60
+57

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21
Фото № 22
Фото № 23
Фото № 24
Фото № 25
Фото № 26
Фото № 27
Фото № 28
Фото № 29
Фото № 30
Фото № 31
Фото № 32
Фото № 33
Фото № 34
Фото № 35
Фото № 36
Фото № 37
Фото № 38
Фото № 39
Фото № 40
Фото № 41
Фото № 42
Фото № 43
Фото № 44
Фото № 45
Фото № 46
Фото № 47
Фото № 48
Фото № 49
Фото № 50
Фото № 51
Фото № 52
Фото № 53
Фото № 54
Фото № 55
Фото № 56
Фото № 57
Фото № 58
Фото № 59
Фото № 60
Фото № 61
Фото № 62
Фото № 63

За багатьма оцінками дороги в Чернігові сьогодні - одні з найкращих в Україні. Саме таке завдання своїм підлеглим міський голова Владислав Атрошенко поставив від початку каденції.

Якщо ще у 2015 у нашому місті не було жодної дороги, котра б не потребувала ремонту, то станом на 2019-й відновлено 23% покриття. А саме: доріг - 74,5 км із 324 км, з них 8 км - доріг приватного сектору, тротуарів - 80 500 м2 із 717 тис.м2, внутрішньодворові проїзди - майже 100 тис.м2 із 982 тис.м2.

Цьогоріч капітально відремонтували 6 магістральних вулиць:

  • вул. Героїв Чорнобиля
  • вул. Реміснича (від просп. Перемоги до вул. Івана Мазепи) з улаштуванням двостороннього руху
  • вул. Любомира Боднарука з улаштуванням двостороннього руху
  • вул. Олександра Молодчого
  • вул. Берегова
  • вул. Жабинського

На цих вулицях капітально відремонтовано понад 50 тис.м2 дорожнього покриття. На 18 вулицях міста зробили середній поточний ремонт. Це Пухова, Мазепи, Кирпоноса та інші. Загальна площа проведених робіт - понад 100 тис.м2.

Під час ремонтів вулиць і тротуарів у Чернігові застосовують комплексний підхід. Лише у 2019-му на дорогах облаштували понад 30 кілометрів велодоріжок. Ті, що зроблені вздовж тротуарів - позначають червоним. Вкладається сенсорна плитка для людей з порушеннями зору, понижено бордюри для маломобільних груп населення. По проспекту Перемоги, вулицях Шевченка і Кирпоноса вклали нові тротуари, їх площа майже 11 тис. метрів квадратних.

У приватному секторі міста за літо капітально відремонтовані вул. Курська і вул. Борщова. Площа зробленого там асфальтобетонного покриття - 7,2 тис.м2. У дворах багатоповерхівок реконструювали майже 14 тис.м2 проїздів у різних районах міста.

У 2019-му змінився і вигляд Красної площі. В пішохідній частині, після консультацій з істориками та активістами, зберегли історичний клінкер, вимощений після знесення торгових рядів у 30-х роках 20 століття. Проїжджа частина викладена новою цегельною плиткою. Сучасна транспортна розв’язка має і велодоріжки. До початку робіт під площею та прилеглими вулицями замінили підземні інженерні мережі. Строк експлуатації нових труб - 50 років. До того ж під площею проклали сучасні електрокабелі, котрі витримують більше навантаження. Враховані також розміщення торгових будиночків та Головної новорічної ялинки.

Героїв Чорнобиля - найбільший об’єкт реконструкції  цього року. Тут замінили старі та зношені труби водопроводу і каналізації частково оновили і зливову. Повний масштаб і складність робіт можна було оцінити лише в процесі, тому проєкт кілька разів коригували. По закінченню земляних робіт тут влаштували нижній шар покриття. Верхній укладуть наступного року після усадки ґрунту. Тоді ж робитимуть тротуари, заїзди та інші роботи. Світлофорні об’єкти, освітлення та опори для тролейбусних ліній на вулиці встановили вже цієї осені.

Поточного року вносилися зміни й в організацію дорожнього руху. До прикладу, у червні на перетині Кільцевої та Бєлова організували рух по колу, встановили знаки і вклали нове покриття з гарантією на 5 років. Круговий рух на перехрестях значно зменшує аварійність, тому є одним із елементів впровадження плану сталої міської мобільності. Цьогоріч таку транспортну розв’язку влаштували і на перетині вулиць 1-го Травня та Бєлова. Разом з тим тут розширили дорогу до 4-х смуг. Зробили зручну кишеню для заїзду громадського транспорту. А також місця для паркування авто.

Для з’єднання вулиць Київської та проспекту Перемоги виконали і капітальні роботи на вулиці Любомира Боднарука. Тут розширили проїжджу частину, облаштували дорожнє полотно, укріпили берег Стрижня та влаштували сучасні тротуари.

Аби об’єднати в один храмовий комплекс Воскресенську церкву, розвантажити рух в центрі, і зробити зручнішим під’їзд до ринку та виїзд автобусів з автостанції - розширили і зробили двосторонньою вулицю Ремісничу.

Наймасштабніша перебудова була поблизу Воскресенської церкви, тут дорогу прокладали "з нуля" в об’їзд храму з дзвіницею. Проєктували вулицю відповідно до сучасних стандартів безпеки, тому у деяких місцях її навмисно звузили – так водії контролюватимуть швидкість руху. Чималу кількість транспорту поблизу ринку мають розвантажити парковки, розраховані до сотні автівок. Згідно з дорученням міського голови, на вулиці Ремісничій, як і по всьому місту, замість спиляних дерев, висадять вдвічі більше зелених насаджень.

У 2019-му пішки перейти з вулиці Мазепи на Шерстянку стало зручніше. Капітально відремонтований підземний перехід має сучасне освітлення, не слизьку плитку, навіси біля виходу. Вкладений плиткою і підхід до підземки. Наступного року мають поліпшити вигляд ринку.

Читайте також: Звіт міського голови: Освітні заклади Чернігова мають стати тим місцем, куди діти хочуть іти з радістю!

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!