Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 грудня 2019 р.

Для медичних закладів Чернігова за 2016-2018 роки придбано обладнання на 95 млн грн - майже у 8 разів більше, ніж за попередні 3 роки

+14
+11

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17

Що в 2019 році у Чернігові зроблено для того, щоб медичні заклади міста могли надати більш якісні послуги? У щойно оприлюдненому звіті міського голови за рік названі основні об'єкти та напрямки дій. 

Тепло для новонароджених і комфорт для матусь: у міському пологовому будинку від початку вересня стартували роботи з термомодернізації приміщення. Проект сучасного капітального ремонту будівлі радянських часів реалізують у рамках співпраці чернігівського муніципалітету з німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ. Роботи виконують за європейськими стандартами якості, документацію погоджували з німецькими фахівцями. Впродовж кількох місяців тут мають провести заходи з енергоефективності та модернізувати систему опалення.

Окрім робіт з термомодернізації, передбачена також реконструкція входів до будівлі та підвалів і обладнання вбиральні на першому поверсі для маломобільних груп населення. Більшу частину робіт оплачує міський бюджет - понад 500 тисяч євро, ще 300 тисяч євро - гроші німецьких партнерів. Орієнтовна дата закінчення проекту - кінець червня 2020го.

Нагадаємо, минулого року тепліше стало і в утеплених корпусах 9-поверхового палатного відділення та 3 поліклініки першої міської лікарні.

З лютого 2019го записатися на прийом до лікарів 1 міської дитячої поліклініки стало простіше: тут ввели електронну систему. На поверхах встановили і сучасні монітори з інфомацією та навіть транслюють мультфільми, аби малеча не сумувала в черзі під кабінетами.

Цьогоріч почали роботи і на першому поверсі поліклінічного відділення міської лікарні №3. Після виконання проєкту медзаклад отримає оновлену реєстратуру, де пацієнти матимуть змогу записатися до лікаря через електронну систему. Аналогічна система вже працює у першій міській лікарні. А тут облаштовують гардеробну, кімнату для очікування та кабінети. Встановлять систему вентиляції та кондиціювання, модернізують систему внутрішнього освітлення на основі енергозберігаючих технологій. Тут також влаштовують вбиральню для маломобільних груп населення, пандуси і з’їзди.

До прикладу, тільки за 2016-2018 роки для придбання сучасного обладнання для закладів охорони здоров’я місто витратило 95 млн грн. Це майже у 8 разів більше, ніж за попередні 3 роки! Запрацювала рентгено-нейрохірургічна операційна зала у міській лікарні №3, офтальмогологічний томограф та відеогастроскоп у міській лікарні №1, рентгенівські діагностичні комплекси з цифрової обробкою зображення у лікарнях №2 та 3 та багато іншого обладнання не тільки для надання лікарської та хірургічної допомоги, а й для якісного обстеження та діагностування. Адже саме від цього часто залежить результат лікування.

Програма підтримки народжуваності 

21 вересня 2017 року на сесії міської ради депутати за ініціативою міського голови Владислава Атрошенка приймають першу в Україні Програму підтримки народжуваності на місцевому рівні. На першу дитину сім’ї отримують 5 тисяч гривень з міського бюджету, на другу - 10 і на третю - 20 тисяч гривень. 
Загалом за час дії Програми такої допомоги здійснили на 33 млн 235 тис грн. 
Матеріальну допомогу при народженні дитини отримали 3 874 сім’ї.

2017 - 299 сімей, 2 405 000 грн,
2018 - 1888 сімей, 16 280 000 грн, 
2019 (станом на листопад)  - 1687 сімей, 14 550 000 грн.

Читайте також: 2019 рік: у Чернігові значно збільшилася протяжність відремонтованих доріг

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!