Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 серпня 2019 р.

"На 2023 рік двадцять третя школа вже повинна відкритися", - міський голова


Фото № 1

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко прокоментував ситуацію щодо перебудови загальноосвітньої школи №23. Про це говорилося на засіданні погоджувальної ради сьогодні, 19 серпня. Міський голова зазначив, що жодної політичної складової у цьому питанні немає.

- Ми дуже довго вагалися, пріоритетно це чи ні, будувати чи не будувати. Врешті-решт схиляємося до позитивного рішення і вже наразі виділені кошти на проект будівництва саме дитячого садка–початкової школи, - зазначив він.

Міський голова уточнив, що всі узгоджувальні заходи та експертиза проекту проходитимуть зараз, а будівництво стартуватиме вже на початку наступного року. Орієнтовний термін будівництва – три роки. Однак остаточно про строки будівництва говорити передчасно, бо на практиці на них може вплинути дуже багато факторів, у тому числі таких, що не залежать від міста. Зокрема, відіграють роль фінансування проекту, якої якості буде зроблений проект тощо. 

- Як би не був опрацьований проект, наживо обов’язково до нього будуть зауваження. По ходу виконання робіт потрібно буде їх виправляти. Така процедура тягне за собою дуже серйозну втрату часу, - зауважив Владислав Атрошенко, додавши, що типових проектів для освітніх закладів, які б відповідали сучасним нормативам, зараз немає.

Остаточний варіант проекту передбачає два окремих корпуси - дитсадка і школи, у яких спільний харчоблок.

- Жартувати не будемо: якщо ми зараз перший крок зробимо, то будем і будувати, - сказав міський голова.

Разом з тим, він зауважив, що загалом у місті демографічна ситуація – неоптимістична. До прикладу, цього року до перших класів йде на 90 дітей менше, ніж минулого. І збільшення не проглядається. Але Бобровиця - великий мікрорайон, і там багато дітей, які все-таки потребують цього закладу. Розрахунок по будівництву саме школи-садка зроблений, виходячи з об'єктивних потреб мікрорайону.

- На сьогодні на такій ділянці землі ми будуватимемо максимально те, що можливо по кількості місць. Там буде 2-х чи 3-х-поверхова будівля. Якщо теоретично там побудувати щось інше, то це відповідно подорожчання проекту та спорудження конструкції з ліфтами, складної для експлуатації, - зазначив міський голова та додав, що кілька років тому вже проведені громадські слухання, є погодження від батьків та депутатів міської ради по цьому округу.

- Колись цей крок потрібно буде робити. Чим раніше ми його почнемо, тим швидше ми його закінчим. Ми можемо це питання залишити ще на рік, але тоді це буде ваша відповідальність, - сказав Владислав Атрошенко, звертаючись до депутатів міської ради.

Як вже повідомлялося, школу № 23 місто готується повністю перебудувати, тобто знести і побудувати «з нуля». Відповідно до висновків державного підприємства «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» технічний стан будівлі цієї школи в цілому класифікується як непридатний для нормальної експлуатації. Це питання обговорювалося на батьківських зборах, де також запропоновані варіанти тимчасового переведення дітей до інших закладів.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!