Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 серпня 2019 р.

Не сплачуєш за комунальні послуги - шкодиш собі і сусідам


Фото № 1
Фото № 2

Як комунальні підприємства міста борються з боргами мешканців за спожиті житлово-комунальні послуги - на прикладі свого підприємства розповів керівник КП «ЖЕК-10» Ігор Лущай. За його словами, від березня по підприємству тримається заборгованість у майже 1 млн грн. Загалом серед неплатників по окремому будинку може бути від 5 до 10 чоловік. Серед найбільших неплатників - мешканець, який має 17 тис. грн боргу тільки за квартплату. Через такі борги споживачів, ЖЕКу не вистачає коштів для розрахунків з іншими підприємствами та повноцінної роботи.

- Перш за все потерпає поточний ремонт, тобто наразі роботи, які ми повинні зробити, виконуються не у повному обсязі, - сказав Ігор Лущай.

Він також додав, що працівники ЖЕКу неодноразово пояснювали мешканцям міста, як працює система житлово-комунальної сфери. Це обговорювалося на загальних зборах та під час особистих бесід.

Якщо мешканці не сплачуватимуть, ЖЕКи, відповідно, не надаватимуть послугу. Виходить замкнуте коло, яке потрібно розірвати, коментує ситуацію начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослав Куц.

- Давайте уявімо собі, що завтра немає комунальних підприємств, не вивозять сміття, не прибирають у будинку, не ремонтують у підвалі труби, не подають воду – це все призведе до колапсу, - підкреслив Ярослав Куц та додав, що усі повинні розуміти один одного, адже усі чернігівці «в одному човні».

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на розширених нарадах неодноразово наголошував на необхідності проведення роз’яснювальних зустрічей зі споживачами комунальних послуг, зокрема у дворах багатоповерхових житлових будинків.

Такі бесіди мають певний результат, ситуація дещо стабілізується, але у деяких випадках заборгованість не погашається. Тепер комунальники біля під’їздів багатоповерхівок вивішують об’яви з зазначенням суми боргу квартир, де проживають неплатники.

- Якщо динаміка по заборгованості буде такою і надалі, то боржників відключатимуть від електрики, - говорить начальник КП «ЖЕК-10».

Загалом по всіх комунальних ЖЕКах чернігівці заборгували майже 16 млн грн, а за воду та теплопостачання - ще понад 140 млн грн. Така ситуація, перш за все, є загрозою для початку опалювального сезону.

До теми: Для початку опалювального сезону тепловики Чернігова повинні сплатити НАК «Нафтогаз» 114 мільйонів гривень

 

Пресслужба Чернігівської міської ради за матеріалами телеканалу «Дитинець»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!