Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 серпня 2019 р.

Для початку опалювального сезону тепловики Чернігова повинні сплатити НАК «Нафтогаз» 114 мільйонів гривень


Фото № 1

Борги населення за спожиті комунальні послуги не зменшуються. Тільки ЖЕКам чернігівці заборгували 16 мільйонів гривень. Такі цифри озвучив чернігівський міський голова сьогодні на ранковій розширеній нараді в мерії. Тож потрібно посилювати роботу з боржниками, вважає він.

Зараз тема заборгованості стає все важливішою через те, що до початку опалювального сезону залишилося практично 2 місяці.

- Звертайтеся до людей, кажіть цифри, скільки треба заплатити НАК «Нафтогаз». І пояснюйте що може відбутися якщо ми не сплатимо ці кошти. Тоді не буде газу - і нічого не буде, - звернувся Владислав Атрошенко до керівника ОТКЕ.

Він укотре підкреслив: заручниками боржників стає все місто.

- З НАК "Нафтогаз" жарти недоречні. Вони виставляють, що потрібно 114 мільйонів гривень погасить. У бюджеті міста нема цих коштів, та і юридично такої можливості немає. І ніякі банки в такій ситуації кредит не дадуть. Далі ми будемо просити ліміти - але результат невідомий. А за нашими плечима - люди. У тому числі ті, що заплатили й не розуміють, чому вони повинні страждати. І вони вправі задати таке запитання. Очевидно, що треба працювати з боржниками. І очевидно, що треба нагадувати: тариф розраховується на 100%-ну оплату, по-іншому він не розраховується, - підкреслив Владислав Атрошенко.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!