Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 липня 2019 р.

Фото № 1

У цьому році ОСББ в Чернігові мають вигідні умови для того, щоби робити поліпшення своїх будинків.

Зараз діють дві програми, за якими більшу частину вартості таких ремонтів оплачує бюджет, а не співвласники.

По-перше, в Чернігові продовжує діяти міська Програма сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК. Її ще нагивають Програмою 30/70. 70% оплачує бюджет міста. Фінансуються капремонти будь-яких елементів будинку.

По-друге, в цьому році державою фінансується програма Теплих кредитів. За нею на проведення загальнобудинкових енергоефективних заходів відшкодовується порядку 40% витрат. І одночасно в Чернігові прийняли міську програму здешевлення цих кредитів ще на 40%. Тобто разом 80%. Окрім того, за відгуками, підготовка та оформлення документів для участі в цій програмі легша, ніж у Програмі 30/70.

Нижче - розповідь про життя одного з чернігівських ОСББ, нещодавно опублікована сайтом http://otg.cn.ua (тисніть на картинку, щоб прочитати статтю повністю).

"– Ми брали участь у програмі «теплих кредитів». Замінили двері у тамбурах. Стало набагато тепліше та затишніше. Цього року Кабмін теж виділив чималу суму на таку програму. Подаватимемося. Є міська програма «70/30» – вивчаємо, радимося з колегами, які вже спробували, – розмірковує Володимир Сергієнко, голова правління ОСББ «Кошового 35»."

 

Довідково: Програми здешевлення теплих кредитів по Чернігівській області (таблиця для порівняння).

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!