Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 січня 2024 р.

У Чернігові з першим візитом — Спікерка Парламенту Латвії Дайга Міеріня

+6
+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9

17 січня у Чернігові перебувала латвійська делегація: Спікерка Парламенту Дайга Міеріня, Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява та депутати Сейму. З ними зустрічався в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Разом дивилися на стан пошкодженого під час бойових дій у 2022-му році дитячого садка №19. 

Зараз цей освітній заклад не працює. Латвія допомагатиме з його відновленням, вкладаючи власні кошти, а також залучено до цього процесу ПРОООН. Партнери наразі визначаться з підрядною організацією, яка виконуватиме ремонтні роботи  і вже весною стартує відбудова. 

— В планах відновити покрівлю і систему опалення, утеплити фасад, виконати внутрішні роботи та відремонтувати харчоблок. Після чого цей ДНЗ зможе прийняти більше 170 дітей, як і було до широкомасштабної війни. Для мікрорайону Подусівка відбудова цього закладу освіти вкрай важлива, — говорить в.о. міського голови Чернігова. 

Під час спілкування зі Спікеркою Парламенту Латвії Олександр Ломако подякував її країні за сильну підтримку України та оперативну і системну допомогу Чернігову. 

Нагадаємо, що минулого року наше місто отримало від Латвії 12 модульних будинків, меблі для дитячих садків та ігрові майданчики. А Рига передала 10 пасажирських автобусів та гумдопомогу

 

Фоторепортаж

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Сюжет телеканалу Новий Чернігів

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!