Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 серпня 2023 р.

Реабілітація військовослужбовців — один із напрямків роботи спеціалістів Чернігівської міської лікарні №3


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Чернігівська міська лікарня №3 має колосальний досвід у проведенні реабілітації після бойових поранень. У медзакладі за останні півроку пройшли реабілітацію майже 600 осіб, з них 167 військових. Медична директорка Наталія Бабкіна та завідувачка загальнореабілітаційного відділення Алла Комлик у студії програми «На часі» телеканалу «Новий Чернігів» розповіли про те, як відбувається реабілітація постраждалих внаслідок активних бойових дій.

Реабілітацію бійців АТО у цьому закладі охорони здоров’я проводили з 2014 року. З перших днів повномасштабного вторгнення армії рф в Україну фахівці лікарні №3 почали надавати медичну допомогу. На реабілітацію приймали як військових, так і цивільних. Усім пацієнтам надавалася також психологічна допомога, від якої залежить загальний результат реабілітації.

На сьогодні кількість військових, які проходять реабілітацію, значно збільшилася. У відділенні одночасно можуть перебувати 10-12 чоловік говорить Алла Комлик.

У загальнореабілітаційному відділенні працюють за напрямками: кардіореабілітація, опорно-рухова, неврологічна, стани після травм, психологічна реабілітація. Для пацієнтів складається індивідуальний план, підключається робота всієї мультидисциплінарної команди.

  Для реабілітації важливим є ранній її початок. Також важлива у цьому процесі активність самого пацієнта. Для когось достатньо два-три тижні реабілітації, для когось потрібно більше. Для військовослужбовців йде більш комплексна допомога, коли включаються відразу кілька спеціалістів. Тому і термін реабілітації буде значно довшим,   додала  Наталія Бабкіна.

Детальніше про надання кваліфікованої реабілітаційної допомоги, її розвиток, допоміжні засоби та обладнання, які використовуються у цьому закладі, і що у планах для розширення надання допомоги військовим   у відеосюжеті телеканалу «Новий Чернігів».

Читайте також: На базі міської лікарні №3 розширять реабілітаційне відділення

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!