Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 серпня 2023 р.

Чернігівські діти, які втратили під час війни одного з батьків, повернулися з подорожі до Реймса

+15
+12

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18

Цього літа завдяки співпраці Чернігова з Реймсом вдалося організувати поїздку групи наших дітей до цього французького міста. 15 юнаків та дівчат віком від 13 до 15 років, які внаслідок російсько-української війни втратили одного з батьків, перебували там протягом двох тижнів. Візит був організований з метою їх відновлення після важких втрат.  Кілька тижнів як діти вже повернулися до Чернігова.  

Візит до Реймса почався зі знайомства делегації молодих людей із міським головою Арно Робіне та президенткою Великого Реймса Катрін Вотрен.

Мерія міста спільно з асоціацією Parrain Ukraine Reims доклали максимум зусиль для того, щоб українські діти відчули себе затишно у прийомних сім’ях, відкрили для себе це величне місто та отримали щирих друзів у Франції. 

Діти під час візиту познайомились з історією міста, відвідали Реймський собор, у якому дочка князя Ярослава Мудрого Анна Ярославна взяла шлюб з французьким королем Генріхом І.

Для них розробили цікаву програму перебування, насичну майстер-класами, спілкуванням із однолітками, екскурсіями до визначних історичних та культурних місць. 

Організатори побудували програму таким чином, щоб діти змогли спробувати себе у різних видах спорту, відвідати стадіони, потренуватися на критих стадіонах та вуличних майданчиках. Відчути себе туристом, який долає гірські перешкоди та позмагатися у скалолазінні чи стрільбі з луку, навчатися танцювати Хіп-Хоп. 

Зануритись у мистецький проєкт та відвідати  майстер-класи La Fileuse, результатом якого стала фото- та відео- продукція із зображенням наших дітей. 

  

Пресслужба Чернігівської міської ради 

 

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!