Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 липня 2023 р.

Чернігівські діти, які втратили під час війни одного з батьків, вирушили на відпочинок до французького Реймса

+12
+9

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15

Цього тижня чернігівські діти, віком від 13 до 15 років, вирушили до французького міста Реймс. На 15 юних чернігівців та чернігівок, які внаслідок російсько-української війни втратили одного з батьків, протягом двох тижнів чекає реабілітація та відпочинок. Поїздка  організована з метою їх відновлення після важких втрат у межах партнерства між Черніговом та Реймсом, яке було підписано у травні цього року. 

Працювати над організацією поїздки почали ще рік тому, коли тільки-но розпочалося обговорення співпраці між містами. 

 

— Чернігів надзвичайно вдячний нашому місту-побратиму і особисто пану меру Реймса Арно Робіне за запрошення та організацію цієї поїздки. Це зайняло багато часу, але ми щиро сподіваємось, що діти отримають багато нових яскравих вражень, говорить начальниця відділу міжнародних відносин та інвестицій Наталія Хольченкова. 

 

 

 

Юні мешканці та мешканки нашого міста протягом двох тижнів проживатимуть у французьких сім'ях. Для них розробили цікаву програму перебування, яка буде насичена майстер-класами, спілкуванням з однолітками, екскурсіями до визначних історичних та культурних місць. 

— Дата поїздки підібрана так, що чернігівські діти зможуть відвідати найбільше французьке свято — День Бастилії. Зможуть зануритися у святкову атмосферу, познайомляться з традиціями, величчю Реймсу та красою Франції. На дітей чекає насичена культурна, спортивна, освітня програми. А також майстер-класи, спілкування з однолітками, відвідування історичних та культурних місць, аквапарку, планетарію тощо, — розповіла Хольченкова.  

Зараз діти вже прибули до Реймса і встигли познайомитися з мером цього французького міста Арно Робіне. 

Сюжет телеканалу "Новий Чернігів"

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!