Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 квітня 2023 р.

Наші герої тилу почали отримувати фінансову винагороду від міста-героя Чернігова

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Минулого тижня депутати Чернігівської міської ради затвердили Програму надання одноразової матеріальної допомоги-винагороди чернігівцям за особистий внесок у відновлення міста, а вже сьогодні, 4 квітня, на позачерговому засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради погодили перші виплати для чернігівців.

Перші виплати-винагороди у розмірі трьох тисяч гривень чернігівцям, які зробили внесок у відбудову нашого міста, отримають працівники різних галузей. Серед них, співробітники інклюзивно-ресурсного центру, центру соціальних служб, представники закладів культури, туристично-інформаційного центру. Загалом допомогу отримають 154 чернігівця на загальну суму 462 тис. грн.

— Ми порахували, що це приблизно 15 тисяч людей, які в лютому-квітні минулого року відповідально патріотично працювали на своїх посадах і забезпечили нормальне функціонування міста в специфічних умовах. А з квітня почали займатися його відновленням і поверненням до нормального життя в умовах війни.

Ми пишаємося нашим містом і військовими. І пишаємося нашими людьми, які своєю титанічною працею забезпечують життя міста і демонструють цим самовідданість і патріотизм. Це наші герої тилу.  Всі люди у світі захоплюються, в першу чергу, цими простими  людьми, а не політиками, які своєю стійкістю забезпечують життя в країні в цей час.

Я розумію, що ці три тисячі глобальних питань людям не вирішать, але ми зважаємо на умови бюджету міста, який теж зараз переживає складні часи і завдяки цій програмі у нас є можливість надати нашим людям матеріальну допомогу. Я просив би керівників не затягувати з цим питанням і відпрацьовувати його максимально швидко для того, щоб ми більшій частині людей до Великодня ці гроші виплатили, — сказав Олександр Ломако. 

Нагадаємо, що минулого тижня, наступного дня після сесійного, коли були затверджено Програму, у муніципалітеті зібрали представників підприємств, установ, організацій, які відповідають умовам програми і надали інформацію про перелік необхідних документів, потрібних для отримання їх працівниками цієї матеріальної допомоги в короткі терміни. 

Зазначимо, що ця матеріальна допомога з бюджету Чернігівськогої міської територіальної громади може виплачуватися виключно зареєстрованим у Чернігові мешканцям. Це передбачено Законом України про органи місцевого самоврядування, Статутом громади міста, Бюджетним кодексом, пояснила начальниця фінансового управління ЧМР Олена Лисенко. 

— Це матеріальна допомога з бюджету Чернігівської міської територіальної громади. Відповідно до Закону про місцеве самоврядування територіальна громада — це жителі, об'єднані постійним місцем проживання у межах громади. У нашому випадку нашого міста. Відповідно до Статуту Чернігівської міської територіальної громади членами територіальної громади міста Чернігова є всі фізичні особи, місце проживання яких у місті Чернігові зареєстроване у встановленому законом порядку. Відповідно до норм Бюджетного кодексу, розрахунок податкоспроможності громади здійснюється саме за зареєстрованими членами територіальної громади відповідно до реєстру. Тому, кошти саме на матеріальну допомогу можуть видаватися тільки виключно членам територіальної громади, — пояснила Олена Лисенко. 

В.о. міського голови Чернігова звернувся до керівників підприємств винайти можливість і з власних коштів у бюджетах здійснити такі виплати (преміювати) тих працівників, які відповідають умовам програми, але не зареєстровані у Чернігові. 

— Є прохання до керівників, які знайдуть можливість вирівняти ситуацію і уникнути соціальної напруги, за внутрішні кошти підприємства спробувати це зробити, — звернувся до керівників Олександр Ломако. — Ми розуміємо, що на всіх комунальних підприємствах міста, зокрема, у закладах освіти, у лікарнях, є декілька сотень працівників, які працюють, беруть активну участь у відновленні міста, але не зареєстровані у місті. У більшості випадків ми з керівниками цих підприємств знайдемо можливість виплатити цю суму — 3 тисячі гривень, за рахунок внутрішніх резервів підприємств. Тобто, інші працівники і працівниці, які працюють і так само мають право на таку допомогу, отримають її поза Програмою. 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Головне фото зі сторінки КП "ЖЕК-10" у Facebook

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!