Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
31 березня 2023 р.

Вчора затвердили програму, а вже сьогодні починається робота з виплати фіндопомоги містянам

+10
+7

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13

30 березня депутати затвердили Програму надання одноразової матеріальної допомоги-винагороди чернігівцям за особистий внесок у відновлення міста, а сьогодні, 31 березня, у муніципалітеті зібрали представників підприємств та закладів,  аби надати їм інформацію, як оформити всі документи необхідні для швидкого отримання коштів. 

 — Сьогодні ми зібралися для того, щоб проговорити питання, які можуть бути у вас, а ми могли максимально швидко запустили цей процес, щоб наші люди, які працюють в закладах освіти, дошкільної освіти, професійно-технічної, в лікарнях, на комунальних підприємствах, в закладах спорту та інших, отримали три тисячі гривень.

Ми, на жаль, не можемо підвищити людям заробітні плати. Чому. Тому що, якщо це освіта, то це освітня субвенція, якщо комунальні підприєства, то це тарифи, якщо лікарні, то це контракти з НСЗУ, якщо це інші заклади, то це можливості бюджету міста. Відповідно, ми прийняли рішення, в бюджеті міста знайшли 43 млн грн для того, щоб всі, хто у нас є, а це приблизно до 16 тисяч людей, написали заяву і отримали ці кошти. Я думаю, що для людей це буде суттєва зараз підтримка, особливо для тих, хто отримує близьку до мінімальної заробітну плату, — пояснив під час робочої зустрічі в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако. 

Директорка департаменту соціальної політики Чернігівської міської ради Ірина Марчук надала присутнім інформацію про те, які кроки вони мають зробити, аби сформувати пакет документів, правильно їх оформити і направити до її департаменту.  Також присутнім у залі було надано контактні телефони спеціалістів, які консультуватимуть зі всіх питань. 

Нагадуємо, що фінансову допомогу  зможуть отримати працівники комунальних підприємств Чернігівської міської ради, у тому числі некомерційних, а також закладів, установ та організацій міста державної та комунальної форми власності, які повністю або частково утримуються за рахунок коштів бюджету Чернігівської міської територіальної громади:

  • місце проживання яких зареєстровано у місті Чернігові;
  • які фактично пропрацювали станом на 6 березня 2023 року не менше двох місяців.

Матеріальна допомога – винагорода не надаватиметься працівникам, трудові відносини з якими призупинено, та/або які знаходяться у відпустці без збереження заробітної плати на час дії воєнного стану.

Допомогу зможуть отримати зареєстровані у Чернігові працівники та працівниці. Чому її не зможуть отримати ті, хто зареєстрований за межами міста, пояснив Олександр Ломако. 

— Це питання зараз обговорюють в соцмережах, хтось пише, що це дискримінація. Ніяка це не дискримінація.  Це вимога закону, ми по-іншому не можемо. Ми можемо видавати матеріальну допомогу з бюджету міста тільки зареєстрованим мешканцям міста. 

Детальніше про Програму тут

Пресслужба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!