Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 квітня 2023 р.

"Минулий тиждень розпочинали із відзначення 400-річчя отримання Черніговом Магдебурзького права. А в четвер побачили ставлення до цього права", — Ломако


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Вівторок, 4 квітня. Щотижнева загальноміська нарада в муніципалітеті. Головуючий  — в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако, в залі присутні керівники структурних підрозділів та комунальних підприємств міськради.  

Минулий робочий тиждень ми розпочинали у цій залі із відзначення 400-річчя отримання Черніговом Магдебурзького права — права нашого міста на самоврядування. Ну, а в четвер, ми побачили ставлення до цього права і до самоврядування, в цілому. Не тільки ми побачили, а й вся Україна.

Чернігівці чітко розуміють після четверга, що немає проблем із кворумом в Чернігівській міській раді — є проблеми штучно створені, які мали б не допустити, щоб він зібрався (кворум — ред.). І друге, що чернігівці побачили, що немає ніякої кризи в Чернігівській міській раді, а всі працюють на своїх місцях і є спроби дестабілізувати ситуацію штучно і зробити видимість цих проблем. 

Я хотів би нагадати тим людям, які це організували і стояли за цим, що у нас війна в країні і такі дії точно не сприяють єдності, а українці можуть виграти і виграють в цій війні, стримують ворога, тільки завдяки єдності і неймовірній самоорганізації. Самоврядування — це також спосіб самоорганізації, — з таких слів Олександр Ломако розпочав щотижневу нараду. 

Він закликав всіх причетних до намагань зробити так, аби чергове засідання сесії Чернігівської міської ради не відбулося і перешкодити роботі місцевого самоврядування, зупинитися. 

— Ситуація із намаганням зірвати сесію міської ради дуже загрозлива для міста, тому що цей тиск на депутатів, який ми бачили: повістки в день сесії, щоб ви розуміли, чотири депутати в день сесії отримали повістки в СБУ, два — в інший орган, одну фізично не пустили в область ну і т.д., ось ця ситуація сколихнула не тільки місто, а й всю країну.

Але, я хочу чітко сказати, що це нікому не потрібне протистояння, від якого програє, в першу чергу, громада Чернігова. Ініціатори цього протистояння не в цьому приміщенні, це не представники місцевого самоврядування і я би закликав їх (ініціаторів — ред.) зупинитися.

Обрана влада міста замість того, щоб займатися питаннями міста, його відновлення, в нерівних умовах захищає конституційне право міста на самоврядування. Захищає право на роботу обраного людьми органу, на законних виборах у законний спосіб, гарантоване конституцією. Ми — захищаємо право на роботу. Але, попри штучне мінування, намагання зірвати роботу ради — вона повноцінно виконала свій обов'язок і були прийняті дуже важливі рішення про програми, які вже почали працювати, — сказав в.о. міського голови Чернігова.

Програми, прийняті на сесії, вже почали працювати у місті. Наприклад, сьогодні, 4 квітня, відбулося засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради під час якого було погоджено перші виплати для понад сотні чернігівців у рамках Програми надання одноразової матеріальної допомоги-винагороди мешканцям за особистий внесок у відновлення міста – героя від наслідків російської військової агресії , яка власне і була затверджена депутатами під час сесії минулого тижня.

— Хочу сказати, що сесії, як єдиний правовий виразник волі людей, будуть відбуватися й надалі. І, я сподіваюсь, що це не буде відбуватися більше в таких умовах. Але, хочу відразу сказати, що в квітні я не планую проводити сесію з двох причин: перше, немає нагальних питань, які нам потрібно розглянути, друге  треба трошки зекономити бюджет правоохоронним органам, бо вони дуже активізуються в день сесії. А там подивимось, якщо будуть питання в травні, то в травні проведемо. Але, я хотів би закликати тих посадовців, представників військових адміністрацій, правоохоронних органів, які з незрозумілих причин намагаються зупинити нормальне функціонування міста  зупинитися і перейти до діалогу.

Як виконуючий обов'язки міського голови, як наша команда, яка своєю роботою забезпечує нормальне функціонування міста, ми готові до діалогу, спілкування, робочих нарад.  Будь ласка, ми і наші двері відкриті для цього і, якщо є бажання та необхідність, то ми готові до нормальної співпраці. Тому що це протистояння, повторюсь, шкодить, в першу чергу, місту та й країні, — ще раз наголосив Олександр Ломако. 

Про решту робочих питань, розглянутих під час наради, читайте в наступних публікаціях на сайті Чернігівської міської ради. 

Пресслужба Чернігівської міської ради 

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!