Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 березня 2023 р.

Одне із найважливіших засідань за останній час, — Олександр Ломако про сесію міської ради в березні


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

20 березня 2023 року погоджувальна рада затвердила порядок денний 30-ї сесії Чернігівської міської ради VIIІ скликання. Засідання заплановане на кінець березня. 

— На прохання депутатів ми проводимо вперше з 24-го лютого 2022 року не позачергову сесію, а звичайну. У нас буде велика кількість часу, що нестандартно останнім часом для нас, щоб розглянути всі питання порядку денного на комісіях, — зауважив в.о. міського голови Олександр Ломако і додав. — Всі питання винесені на сесію є важливими і, я так думаю, це одна із найважливіших сесій за останній час. 

Зокрема, до порядку денного включене питання надання одноразової матеріальної допомоги — винагороди чернігівцям за особистий внесок у відновлення міста від наслідків російської військової агресії. Надаватиметься вона працівникам комунальних підприємств Чернігівської міської ради, у тому числі, некомерційних, а також закладів, установ та організацій міста державної та комунальної форми власності, які повністю або частково утримуються за рахунок коштів бюджету Чернігівської міської територіальної громади.

— Рік минув від того як Чернігів був частково в оточенні і місто жило в специфічних умовах. Воно вистояло, в тому числі, завдяки людям, Збройним Силам України та єдності влади. Потім було дуже багато зроблено для відновлення міста і повернення до нормального життя, наскільки це можна говорити в умовах війни. Саме тому ми знайшли таку можливість у бюджеті міста  виплатити працівникам комунальної сфери разову матеріальну допомогу розміром 3 тис грн і, я сподіваюсь, що це буде підтримано депутатами, сказав Ломако. 

Серед важливих питань, які мають розглянути депутати, надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил, внесення змін до програми розвитку туризму, звернення міської ради до дипломатичних місій, представництв міжнародних організацій щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських іграх та Азійських іграх.

Також порядок денний буде доповнений кількома питаннями. Зокрема, проєктом програми компенсації комунальних послуг для мешканців квартир, які зруйновані внаслідок російської агресії. 

— Це ті будинки, які місто відновлювало переважно за кошти міського бюджету. Там є квартири у яких поки що немає можливості жити і немає можливості у людей зробити ремонт в своїх квартирах. Відповідно, буде здійснено перерахунок комунальних послуг з 1 червня 2022 року до 1 червня 2023 року, пояснив в.о. міського голови. 

 

Порядок денний 30-ї сесії Чернігівської міської ради VIIІ скликання:

  1. Про затвердження Програми шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, які розташовані на території м. Чернігова, на 2023 рік у новій редакції.
  2.  Про затвердження Програми надання одноразової матеріальної допомоги — винагороди мешканцям міста Чернігова за особистий внесок у відновлення міста-героя від наслідків російської військової агресії на 2023 рік.
  3. Про внесення змін та доповнень до Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова в новій редакції.
  4. Про внесення змін та доповнень до Програми розвитку туризму та промоції міста Чернігова на 2022–2026 роки.
  5. Про створення комунальної установи «Музей міста Чернігова».
  6. Про перейменування вулиць у місті Чернігові.
  7. Про затвердження Програми фінансового забезпечення діяльності Чернігівської міської військової адміністрації Чернігівського району Чернігівської області на 2023 рік.
  8. Про внесення змін і доповнень до рішення Чернігівської міської ради від 30 листопада 2022 року No 24/VIII-38 “Про бюджет Чернігівської міської територіальної громади на 2023 рік” зі змінами і доповненнями.
  9. Про надання згоди на безоплатну передачу у комунальну власність територіальної громади м. Чернігова об’єктів житлового фонду.
  10. Про затвердження переліків об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова.
  11. Про продовження строку дії договору оренди.
  12. Про скасування рішень міської ради.
  13. Про включення майна до Переліку другого типу та надання згоди на передачу майна в оренду.
  14. Про надання дозволу на приватизацію житла у будівлі, що розташована за адресою: вул. Шевченка, 246а.
  15. Про надання згоди на відчуження транспортних засобів.
  16. Про поновлення договорів оренди земельних ділянок юридичним та фізичним особам.
  17. Про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічних документацій із землеустрою, надання, вилучення і передачу земельних ділянок юридичним і фізичним особам.
  18. Про надання дозволів на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічних документацій із землеустрою юридичним та фізичним особам.
  19. Про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), передачу земельних ділянок у власність та оренду громадянам для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), для будівництва індивідуальних гаражів.
  20. Про надання дозволів на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) громадянам, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) та для городництва.
  21. Про надання пільг зі сплати земельного податку у 2024 році.
  22. Про звернення депутатів Чернігівської міської ради VIII скликання до дипломатичних місій, представництв міжнародних організацій щод недопущення участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських іграх та Азійських іграх.
  23. Про депутатські запити.
  24. Різне.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!