Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 березня 2023 р.

Працівники комунальних підприємств, які зробили особистий внесок у відновлення Чернігова, отримають одноразову матеріальну допомогу – винагороду від міста

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради сьогодні, 16 березня, погодив проєкт Програми надання одноразової матеріальної допомоги - винагороди мешканцям міста Чернігова за особистий внесок у відновлення міста – героя від наслідків російської військової агресії на 2023 рік. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми у 2023 році, становить 43 млн грн. Надалі проєкт Програми виноситиметься на розгляд та затвердження Чернігівською міською радою.

Внаслідок бойових дій Чернігів зазнав значних руйнувань і пошкоджень, завдано значної шкоди об’єктам комунальної інфраструктури, соціальної сфери, житлового господарства, зруйновано та пошкоджено багато об’єктів будівництва, виробничих потужностей. Загальні втрати міста сягають понад 200 млрд грн, з яких 170 млрд грн - пошкодження та руйнування житлового фонду міста. Наразі мешканці міста Чернігова на своїх робочих місцях докладають усіх зусиль, аби відбудувати зруйноване агресором.

Кому надаватиметься така винагорода

Розмір матеріальної допомоги – винагороди становить 3 тисячі гривень. Надаватиметься вона працівникам комунальних підприємств Чернігівської міської ради, у тому числі некомерційних, а також закладів, установ та організацій міста державної та комунальної форми власності, які повністю або частково утримуються за рахунок коштів бюджету Чернігівської міської територіальної громади:

  • місце проживання яких зареєстровано у місті Чернігові;
  • які фактично пропрацювали станом на 6 березня 2023 року не менше двох місяців.

Матеріальна допомога – винагорода не надається працівникам, трудові відносини з якими призупинено, та/або які знаходяться у відпустці без збереження заробітної плати на час дії воєнного стану.

- Така Програма – нестандартна для нас, тому що таких рішень ми не приймали раніше. Але це дійсність для країни і для нашого міста. Цими днями ми згадуємо події річної давнини, втрати наших людей: наших захисників і наших цивільних, величезні втрати, які понесло місто: руйнування будинків, закладів культури, комунальних закладів, вулиць і доріг. Звичайно, ми висловлюємо співчуття рідним всіх загиблих. Ми горді за наших військових, які стояли за нашу єдність, за нашого міського голову, який взяв на себе відповідальність організації оборони міста, за наших волонтерів, та всіх, хто був у Чернігові і допомагав місту відновлюватися. Це буде наша вдячність комунальним службам, які у березні при обстрілах розвозили воду, коли не було світла, вивозили сміття, щоб не допустити антисанітарію та екологічну катастрофу. Це стосується і працівників, які відновлювали мережі, тоді їх пробували ремонтувати, щоб у місті хоча б частково було світло і якийсь зв'язок. Це стосується і будівельників, і працівників КП «Зеленбуд», які у квітні висаджували квіти, і, звичайно, лікарів, які при відсутності світла і тепла робили операції і рятували людей. Далі почався інший важливий етап – спроба повернути життя у місті до нормального, на скільки було це можливим під час війни. Це величезна заслуга усіх комунальних служб. Також і освітян міста, завдяки яким вдалося відновити навчання закладах освіти, і завдяки яким вдалося повернути людей у місто. Хотілося б підтримати усіх людей, але бюджетне законодавство забороняє це зробити і не дозволяють можливості бюджету, - прокоментував в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Порядок реалізації та фінансування Програми

Комунальні підприємства Чернігівської міської ради, у тому числі некомерційні, а також заклади, установи та організації міста державної та комунальної форми власності, які повністю або частково утримуються за рахунок коштів бюджету Чернігівської міської територіальної громади, подають до Чернігівської міської ради клопотання про виплату працівникам одноразової матеріальної допомоги – винагороди, до якого додається список працівників, які мають право на отримання такої матеріальної допомоги – винагороди.

До заяви додаються: 

- копія паспорту громадянина України; 

- копія облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);

- реквізити рахунку (IBAN), на який має бути перерахована допомога.

Заяви та клопотання мають бути подані не пізніше 1 грудня 2023 року.

За результатами розгляду поданих документів департамент соціальної політики Чернігівської міської ради надає пропозиції про надання такої одноразової матеріальної допомоги на розгляд відповідної Комісії, яка створюється розпорядженням міського голови. Комісія сформує перелік осіб, які мають право отримати з бюджету Чернігівської міської територіальної громади одноразову матеріальну допомогу. Виплати здійснюватиме департамент соціальної політики Чернігівської міської ради шляхом перерахування коштів на особовий рахунок заявника, зазначений у Заяві.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!