Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 липня 2023 р.

Відділ міжнародних відносин та інвестицій

Адреса:

14000, м.Чернігів, вул. Магістратська, 7;

Електронна адреса:

[email protected] 

 

Основні завдання відділу

  1. Розробка та реалізація програм розвитку міжнародних відносин.
  2. Розробка та реалізація програм щодо залучення інвестицій до міста Чернігова.
  3. Встановлення та постійна підтримка партнерських зв'язків із іншими містами, у тому числі зарубіжних країн.
  4. Забезпечення, розширення та поглиблення співробітництва з існуючими містами-партнерами у межах чинних угод, сприяння укладенню угод з новими містами-партнерами у разі потреби.
  5. Створення сприятливих умов для потенційних інвесторів з питань розвитку економічного, соціального та культурного співробітництва, презентація інвестиційного потенціалу міста Чернігова з метою залучення інвестицій, додаткових джерел фінансування та інших коштів для реалізації перспективних проєктів.
  6. Організація офіційних візитів, прийому іноземних делегацій, груп, окремих іноземних громадян та осіб без громадянства і проведення відповідної роботи з ними.

 

Відділ виконує наступні функції:

  1. Ініціює встановлення та постійну підтримку партнерських зв'язків з іншими містами, у тому числі зарубіжних країн, та сприяє розвитку економічного, соціального та культурного співробітництва.
  2. Забезпечує, розширює та поглиблює співробітництво з існуючими містами-партнерами у межах чинних угод, сприяє укладенню угод з новими містами-партнерами у разі потреби.
  3. Здійснює за дорученням Чернігівської міської ради, її виконавчого комітету та Чернігівського міського голови роботу з підготовки проєктів угод, договорів, меморандумів і протоколів про наміри з питань зовнішніх відносин і зв’язків Чернігівської міської ради та її виконавчого комітету.
  4. Організовує, проводить та сприяє проведенню семінарів, пресконференцій, форумів, конференцій та інших наукових, інформаційних та презентаційних заходів з метою просування інформації про інвестиційний потенціал міста Чернігова на державному та міжнародному рівнях.
  5. Розробляє рекомендації для виконавчих органів Чернігівської міської ради щодо створення сприятливого інвестиційного клімату у місті Чернігові.
  6. Бере участь у підготовці інвестиційних пропозицій та інвестиційних проєктів для потенційних інвесторів з питань розвитку економічного, соціального та культурного співробітництва.
  7. Координує діяльність виконавчих органів Чернігівської міської ради та суб’єктів комунальної власності, пов’язану із залученням грантів та міжнародної технічної допомоги, шляхом надання їм методичної допомоги у рамках грантових програм та проєктів, що проводяться міжнародними грантодавцями.
  8. Здійснює моніторинг програм, грантів, міжнародної технічної допомоги, що можуть реалізовуватись на території міста Чернігова.
  9. Забезпечує співпрацю з міжнародними організаціями та установами з питань залучення до міста Чернігова додаткових джерел фінансування та інших коштів для реалізації перспективних проєктів.
  10. Забезпечує підготовку офіційних візитів Чернігівського міського голови та посадових осіб Чернігівської міської ради в Україні та за кордон, вирішує організаційні питання, пов’язані з такими візитами, розробляє та узгоджує програми перебування, спільно з управлінням культури та туризму Чернігівської міської ради забезпечує ексклюзивною брендованою сувенірною продукцією тощо.
  11. Бере участь у підготовці та погодженні складу офіційних делегацій Чернігівської міської ради для участі у конференціях, форумах, візитах та інших публічних заходах двостороннього та багатостороннього міжнародного співробітництва.
  12. Забезпечує організацію прийому іноземних делегацій, груп, окремих іноземних громадян та осіб без громадянства і проведення відповідної роботи з ними.
  13. Вирішує організаційні питання перебування офіційних делегацій, груп та окремих представників на території міста Чернігова, бере участь у розробленні та узгодженні програм такого перебування, організовує протокольні заходи під час проведення офіційних зустрічей із Чернігівським міським головою та посадовими особами Чернігівської міської ради, спільно з управлінням культури та туризму Чернігівської міської ради забезпечує ексклюзивною брендованою сувенірною продукцією тощо.
  14. Представляє, у межах наданих повноважень, інтереси Чернігівської міської ради, її виконавчих органів та Чернігівського міського голови у відносинах з відповідними органами суб'єктів або адміністративнотериторіальних утворень іноземних держав, а також з міжнародними організаціями.
  15. Здійснює підготовку та мовний переклад документації, яка необхідна для реалізації спільних проєктів Чернігівської міської ради із зарубіжними партнерами.
  16. Здійснює заходи щодо поширення позитивної інформації про місто Чернігів на державному та міжнародному рівнях.
  17. Сприяє моніторингу та поширенню передового міжнародного та українського досвіду у сфері місцевого самоврядування.

Начальниця відділу – Хольченкова Наталія Миколаївна

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!