Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 березня 2020 р.

Чернігівський міський голова видав розпорядження про заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 13 березня видав розпорядження «Про заходи щодо запобігання поширенню в м. Чернігові коронавірусу COVID-19». Документ конкретизує порядок виконання урядової Постанови від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

Розпорядження зобов’язує керівників підприємств, організацій, установ міста незалежно від форми власності, структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради забезпечити проведення профілактичних і протиепідемічних заходів, а також містить вказівку щодо утримання від направлення працівників у відрядження за межі міста та за кордон на період карантину.

Управління освіти міської ради має заборонити відвідування закладів освіти її здобувачами до 3 квітня.

Тренування у спортивних школах міста обмежується їх проведенням на відкритому повітрі. Рекомендовано відмовитися від організації змагань із залученням спортсменів з-за меж Чернігова.

Профільне управління має здійснювати контроль за проведенням дезінфекції громадського транспорту.

Керівникам та власникам торгових центрів, розважально-концертних закладів і закладів культури незалежно від форм власності належить заборонити театральні, музичні та інші мистецькі вистави, кінопокази, спортивні, культурні, релігійні, танцювальні та інші подібні заходи, у яких бере участь понад 200 осіб.

Відвідування позашкільних закладів освіти забороняється. Проведення групових занять у клубних формуваннях, гуртках, студіях усіх форм власності рекомендовано обмежити. Проводитися вони можуть виключно за повною згодою батьків та за умови проведення комплексу протиепідемічних заходів.

Міський палац культури з 14 березня має скасувати або перенести всі вистави та концерти, незалежно від кількості проданих квитків.

Керівництво ТРЦ «Голлівуд» на період карантину, з 12.03.2020 по 03.04.2020 зобов’язане заборонити роботу кінотеатру «Multiplex Cinema».

Керівники релігійних громад міста мають рекомендувати парафіянам здійснювати проведення культових заходів на відкритому повітрі. Предмети у культових приміщеннях мають дезінфікуватися.

Керівників та власників ринків, торгівельних центрів, магазинів, ресторанів та інших місць громадського харчування зобов’язано регулярно вживати заходи з дезінфекції приміщень та їхнього обладнання.

Профільні підрозділи міської ради також мають посилити інформаційно-просвітницьку та роз’яснювальну роботу щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 через ЗМІ.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!