Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 листопада 2016 р.

Розпорядження міського голови "Про заходи з підготовки та проведення новорічних та різдвяних свят"


УКРАЇНА

ЧЕРНІГІВСЬКА МІСЬКА РАДА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

м. Чернігів

17 листопада 2016 року                                                                                                           № 356-р


Про заходи з підготовки та проведення
новорічних та різдвяних свят

 

Керуючись статтею 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою якісної підготовки та проведення новорічних та різдвяних свят у м. Чернігові:

1. Провести заходи з підготовки та проведення новорічних та різдвяних свят з 19 грудня 2016 року до 19 січня 2017 року.

2. Утворити організаційний комітет з підготовки та проведення загальноміських новорічних та різдвяних свят (далі – Організаційний комітет) згідно з додатком.

3. Доручити Організаційному комітету розробити та затвердити План заходів з підготовки та проведення новорічних та різдвяних свят (далі – План заходів), а також затвердити план роботи святкового містечка «Казкова зима» (далі – святкове містечко) та план розміщення об’єктів торгівлі та святкової експозиції на Алеї Героїв та Красній площі міста на період з 19 грудня 2016 року до 15 січня 2017 року.

4. Управлінню культури та туризму Чернігівської міської ради (Савченко О. Ф.) розробити та подати на розгляд Організаційному комітету проект плану роботи святкового містечка.

5. Управлінню архітектури та містобудування Чернігівської міської ради (Калюжний С. С.) розробити та подати на розгляд Організаційному комітету проект плану-схеми розміщення об’єктів торгівлі та святкової експозиції на Алеї Героїв та Красній площі міста.

6. Комунальному підприємству «Паркування та ринок» Чернігівської міської ради (Гарус С. І.) відповідно до Плану заходів:

6.1. Замовити виготовлення 2 (двох) додаткових тимчасових конструкцій (об’єктів торгівлі) для роботи святкового містечка;

6.2. З метою ефективної реалізації програми роботи святкового містечка залучати на безоплатній основі громадські організації для організації культурних заходів та на договірних засадах суб’єктів гоcподарювання, що мають намір здійснювати роздрібну торгівлю сувенірною продукцією власного виробництва, кондитерськими виробами, продукцією ресторанного господарства, в тому числі пивом і слабоалкогольними напоями (включаючи глінтвейн), і надання послуг у сфері розваг та відпочинку;

6.3. Зобов’язати суб’єктів гоcподарювання, залучених до виконання плану роботи святкового містечка, утримувати торгівельні об’єкти, освітлювальні прилади зовнішнього оформлення, а також територію святкового містечка у належному стані.

7. Комунальному підприємству «Паркування та ринок» Чернігівської міської ради (Гарус С. І.), комунальному підприємству «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради (Малявко С. М.), комунальному підприємству «Міськсвітло» Чернігівської міської ради (Кузнецов С. О.), Чернігівським міським електричним мережам (Кузнєцов О. В.) організувати матеріально-технічне забезпечення заходів шляхом доставки і монтажу (демонтажу) тимчасової огорожі, 12 (дванадцяти) тимчасових конструкцій (об’єктів торгівлі) та електрообладнання для підключення 12 (дванадцяти) тимчасових конструкцій (об’єктів торгівлі) до електричних мереж на Красній площі до 17 грудня 2016  року.

8. Структурному підрозділу «Екологічна інспекція» комунального підприємства «АТП-2528» Чернігівської міської ради (Матвеєв М. М.), управлінню патрульної поліції у м. Чернігові Департаменту патрульної поліції (Леонов О. В.) не допускати несанкціоновану торгівлю та свавільне заняття території святкового містечка для цілей господарської діяльності та розміщення додаткових торгівельних об’єктів, які не передбачені планом-схемою розміщення об’єктів торгівлі та святкової експозиції.

9. Управлінню економічного розвитку міста Чернігівської міської ради (Максименко Л. В.) з метою ефективної реалізації плану роботи святкового містечка забезпечити торгівлю сувенірною продукцією власного виробництва, кондитерськими виробами, продукцією ресторанного господарства, в тому числі пивом і слабоалкогольними напоями (включаючи глінтвейн), та надання послуг у сфері розваг та відпочинку відповідно до Плану заходів.

10. Суб’єктам господарювання при здійсненні виїзної торгівлі дотримуватись правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі, затверджених наказом Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України від 8 липня 1996 року № 369.

11. Комунальному підприємству «Міськсвітло» Чернігівської міської ради (Кузнецов С. О.), Чернігівським міським електричним мережам (Кузнєцов О. В.), управлінню житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради (Куц Я. В.) забезпечити відповідно до Плану заходів:

11.1. Підключення об’єктів торгівлі, сценічних комплексів, резиденції Святого Миколая, атракціонного містечка, міської ковзанки та звукової апаратури до джерел електричного струму;

11.2. Святкову ілюмінацію території Красної площі та Алеї Героїв, включаючи Головну новорічну ялинку, з 19 грудня 2016 року до 19 січня 2017 року з 16.00 до 7.00;

11.3. Святкову ілюмінацію міста, включаючи Красну площу та Алею Героїв, Головну новорічну ялинку, в новорічну ніч з 31 грудня 2016 року на 1 січня 2017 року цілодобово.

12. Управлінню житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради (Куц Я. В.) з метою ефективної реалізації плану роботи святкового містечка забезпечити відповідно до Плану заходів:

12.1. Встановлення та підключення Головної новорічної ялинки на території Красної площі до 16 грудня 2016 року;

12.2. Придбання, доставку та встановлення 2 (двох) живих новорічних ялинок на території Алеї Героїв до 16 грудня 2016 року;

12.3. Встановлення контейнерів для сміття та біотуалетів, прибирання території в місцях проведення масових заходів;

12.4. Встановлення засобів обмеження руху автотранспорту на Красній площі.

13. Комунальному підприємству «Центральний парк культури та відпочинку» Чернігівської міської ради (Хольченков В. Є.):

13.1. Забезпечити встановлення та роботу міської ковзанки та атракціонного містечка на території Красної площі з 19 грудня 2016 року до 31 січня 2017 року;

13.2. Забезпечити обладнання на території святкового містечка місця для тимчасового утримання коней та поні (конов'язі).

14. Комунальному підприємству «Міський Палац культури» Чернігівської міської ради» (Должикова І. О.) забезпечити участь творчих колективів та солістів міста у заходах під час роботи святкового містечка згідно з Планом заходів.

15. Управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради (Дериземля А. В.) спільно з управлінням освіти Чернігівської міської ради (Білогура В. О.) забезпечити проведення конкурсу на кращу новорічну іграшку «Вогні новорічної ялинки – 2017» згідно з Планом заходів.

16. Управлінню патрульної поліції у м. Чернігові Департаменту патрульної поліції (Леонов О. В.) вжити заходів з організації безпеки дорожнього руху та забезпечення публічної безпеки і порядку у місцях проведення масових заходів.

17. На час проведення заходів обмежити рух транспорту, за виключенням громадського транспорту і обслуговуючого транспорту організаторів та учасників заходів, відповідно до Плану заходів.

18. Чернігівському відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Чернігівській області (Кагітін С. Ф.) забезпечити публічну безпеку і порядок у місцях проведення масових заходів, зокрема 19 грудня 2016 року, 31 грудня 2016 року – 1 січня 2017 року, 13-14 січня 2017 року.

19. Відділу взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної, оборонної та спеціальної роботи Чернігівської міської ради (Ткач А. В.) забезпечити координацію дій правоохоронних органів з організаторами заходів.

20. Чернігівському міському відділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Чернігівській області (Дьогтяр П. П.) забезпечити дотримання заходів протипожежної безпеки у місцях з масовим перебуванням людей під час святкування відповідно до Плану заходів, зокрема 19 грудня 2016 року, 31 грудня 2016 року – 1 січня 2017 року, 13-14 січня 2017 року.

21. Управлінню транспорту та зв’язку міської ради (Бєльський О. В.):

21.1. Внести тимчасові зміни до схем міських автобусних маршрутів на період з 19 грудня 2016 року до 15 січня 2017 року у зв’язку з перекриттям руху транспортних засобів через Красну площу;

21.2. Забезпечити транспортне сполучення у місті в святкові дні відповідно до Плану заходів, приділивши особливу увагу перевезенню мешканців міста у новорічну ніч з 31 грудня 2016 року на 1 січня 2017 року.

22. Управлінню охорони здоров’я Чернігівської міської ради (Кухар В. В.) забезпечити медичний супровід під час проведення заходів відповідно до Плану заходів.

23. Суб’єктам господарської діяльності, які на території Красної площі надаватимуть послуги з катання верхи на конях та поні, при здійсненні діяльності дотримуватись затвердженого маршруту пересування, забезпечувати догляд за тваринами та їх охайний вигляд, дотримуватись «Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова», затверджених рішенням міської ради від 31 серпня 2006 року (сьома сесія п’ятого скликання) зі змінами.

24. Оплату видатків на підготовку та проведення загальноміських новорічних та різдвяних свят здійснити згідно із затвердженими кошторисними призначеннями на 2016-2017 роки по управліннях та відділах, комунальних підприємствах Чернігівської міської ради, відповідальних за проведення загальноміських новорічних та різдвяних свят.

25. Прес-службі міської ради (Чусь Н. М.), комунальному підприємству «Телерадіоагенство «Новий Чернігів» Чернігівської міської ради (Капустян О. І.) забезпечити висвітлення заходів, пов’язаних з підготовкою та проведенням новорічних та різдвяних свят.

26. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови Хоніч О. П. 

  

Міський голова                                                                                                        В. А. Атрошенко

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!