Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
10 серпня 2016 р.

Рішення виконкому "Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 24 травня 2011 року № 143 «Про Порядок користування об’єктами благоустрою у м. Чернігові»"


УКРАЇНА

ЧЕРНІГІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

м. Чернігів 


   04 серпня 2016 року                                                                                                № 335


Про внесення змін до рішення
виконавчого комітету Чернігівської міської ради
від 24 травня 2011 року № 143
«Про Порядок користування об’єктами
благоустрою у м. Чернігові»

 

Відповідно до статті 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про благоустрій населених пунктів», на виконання Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова, затверджених рішенням Чернігівської міської ради від 31 серпня 2006 року (сьома сесія п’ятого скликання) зі змінами та доповненнями, з метою належного утримання об’єктів благоустрою міста Чернігова та упорядкування користування об’єктами благоустрою виконавчий комітет міської ради вирішив:

 1. Внести зміни до рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 24 травня 2011 року № 143 «Про Порядок користування об’єктами благоустрою у м. Чернігові», виклавши пункт 3 в новій редакції:

«3. Встановити базовий місячний розмір пайової участі в утриманні об’єкта благоустрою у розмірі 53 грн 85 коп. за 1 кв.м.». 

2. Внести зміни та доповнення до Порядку користування об’єктами благоустрою у м. Чернігові, затвердженого рішенням виконавчого комітету міської ради від 24 травня 2011 року № 143 «Про Порядок користування об’єктами благоустрою у м. Чернігові»:

2.1. У пункті 1.4. термін «паспорт розміщення тимчасового об’єкта» викласти в новій редакції:

«– паспорт розміщення тимчасового об’єкта (надалі – Паспорт) – документ, що включає план розміщення тимчасового об’єкта на чинній топографо-геодезичній основі (М 1:500), а для тимчасових об’єктів, що встановлюються на строк менше ніж на 2 місяця                                                                                                                         – супутникову схему ділянки, на якій передбачається розміщення; текстові та графічні матеріали щодо архітектурно-планувального, колористичного вирішення забезпечення та розміщення тимчасового об’єкта;».

2.2. Пункт 2.1.6. доповнити наступними словами:

«не раніше ніж через шість місяців з моменту повідомлення поліції про знайдений тимчасовий об’єкт вносить пропозиції комісії з погодження розміщення тимчасових об’єктів на об’єктах благоустрою щодо подальшого поводження з ним.»

2.3. Підпункт 3.1.3. доповнити словами «(у разі наявності)».

2.4. Підпункт 3.1.6. викласти у новій редакції:

«3.1.6. виписку або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних-осіб підприємців та громадських формувань;»

2.5. Підпункт 3.1.7. викласти в новій редакції:

«3.1.7. витяг із Статуту (для юридичних осіб);»

2.6. Пункт 3.1. доповнити підпунктами 3.1.8. та 3.1.9. наступного змісту:

«3.1.8. при розміщенні більше одного тимчасового об’єкта – копії трудових договорів з найманими працівниками (для  фізичних осіб-підприємців) та копію повідомлення про прийняття працівників на роботу з відміткою Державної фіскальної служби (для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців);»

«3.1.9. графічні матеріали в кольорі з ескізами тимчасових об’єктів та благоустрою прилеглої території.»

2.7. Пункти 3.2., 3.3. виключити.

Пункти 3.4., 3.5. вважати відповідно пунктами 3.2., 3.3.

2.8. Пункт 3.3. викласти в новій редакції:

«3.3. Уповноважений орган протягом п’яти робочих днів з дати реєстрації заяви перевіряє місце розташування тимчасового об’єкта за адресою, зазначеною у заяві, на предмет наявності раніше зареєстрованої заяви або укладеного договору про пайову участь в утриманні об’єкта благоустрою та подає матеріали управлінню економічного розвитку міста міської ради для проведення експертизи відповідності групи товарів вимогам правил торгівлі, захисту прав споживачів тощо.»

2.9. Доповнити розділ 3 пунктом 3.4. наступного змісту:

«3.4. За результатами обстеження управління економічного розвитку міста міської ради протягом п’яти робочих днів готує у письмовому вигляді висновок щодо відповідності тимчасового об’єкта вимогам правил торгівлі та законодавства з питань захисту прав споживачів, який у подальшому виноситься на розгляд комісії з погодження розміщення тимчасових об’єктів на об’єктах благоустрою.»

Пункт 3.6. вважати відповідно пунктом 3.5.

2.10. Пункт 3.5. викласти в новій редакції:

«3.5. Після виконання пунктів 3.2., 3.3. та 3.4. цього Порядку уповноважений орган подає заяву та додані до неї документи на розгляд комісії з погодження розміщення тимчасових об’єктів на об’єктах благоустрою для ознайомлення за 3 робочі дні до її засідання та прийняття рішення про укладання договору про пайову участь в утриманні об’єкта благоустрою або відмову в укладанні.» 

Пункт 3.7. вважати відповідно пунктом 3.6.

2.11. Пункт 4.1. викласти в новій редакції:

«4.1. Комісія з погодження розміщення тимчасових об’єктів на об’єктах благоустрою (далі  - Комісія з погодження) є постійно діючим колегіальним органом, що утворюється для розгляду питань, пов’язаних з наданням погоджень на розміщення тимчасових об’єктів на об’єктах благоустрою, демонтажем самовільно розміщених тимчасових об’єктів на об’єктах благоустрою, що знаходяться у комунальній власності та реалізацією демонтованих тимчасових об’єктів.»

2.12. У пункті 4.2.:

у першому реченні слова «але не менше, ніж раз на два тижні»  виключити;

у п’ятому реченні слова «а також представник балансоутримувача об’єкта благоустрою» виключити.

2.13. Пункт 4.3. доповнити наступним абзацом: 

«– за поданням уповноваженого органу приймає рішення щодо подальшого поводження з демонтованими тимчасовими об’єктами (утилізація, реалізація як вторинної сировини (металобрухт тощо), які зберігаються більше ніж шість місяців.»

2.14. Пункт 5.1. викласти в новій редакції:

«Уповноважений орган на підставі рішення Комісії з погодження  укладає із заявником договір про пайову участь в утриманні об’єкта благоустрою.»

2.15. Пункт 5.3. доповнити наступним абзацом:

«– зобов’язання суб’єкта користування щодо оформлення згідно вимог чинного законодавства трудових відносин з найманими працівниками, невиконання чого є підставою для дострокового припинення договору на вимогу уповноваженого органу.»

2.16. Доповнити розділ 5 пунктом 5.6. наступного змісту:

«5.6. При пролонгації договору про пайову участь в утриманні об’єкта благоустрою в разі розміщенні більше одного тимчасового об’єкта, заявник надає копії трудових договорів з найманими працівниками (для  фізичних осіб-підприємців) та копію повідомлення про прийняття працівників на роботу з відміткою Державної фіскальної служби (для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців).»

2.17. Друге речення пункту 6.2. викласти в новій редакції:

«Акт та матеріали фото- чи відео-фіксації подаються керівником уповноваженого органу на розгляд Комісії з погодження для прийняття рішення.»

2.18. Пункт 6.3. викласти в новій редакції:

«Тимчасовий об’єкт, власник (законний користувач) якого не встановлений, вважається знахідкою. Уповноважений орган про знахідку повідомляє поліцію. На підставі рішення Комісії з погодження уповноваженим органом проводиться демонтаж тимчасового об’єкта відповідно до цього Порядку. У разі не встановлення власника (законного користувача) самовільно розміщених тимчасових об’єктів повідомлення про проведення їх демонтажу розміщується у міських засобах масової інформації та направляється до поліції. Якщо протягом шести місяців з моменту повідомлення поліції про знайдений тимчасовий об’єкт не буде встановлено його власника (законного користувача) або власник (законний користувач) не забере свій тимчасовий об’єкт, уповноважений орган вносить пропозиції Комісії з погодження щодо подальшого поводження з таким тимчасовим об’єктом.»

2.19. У пункті 6.4. слово «міліція» у всіх відмінках замінити на «поліція».

2.20. Пункт 6.6. викласти в новій редакції:

«6.6. У разі необхідності, з метою запобігання виникненню аварійних чи інших ситуацій, що несуть загрозу життю чи здоров’ю людей, їх майну або ліквідації таких ситуацій, демонтаж тимчасового об’єкта здійснюється уповноваженим органом без рішення Комісії з погодження.»

2.21.  Пункт 6.9. викласти в новій редакції:

«6.9. Інформація про демонтаж самовільно розміщених тимчасових об’єктів розміщується на дошці оголошень в приміщенні уповноваженого органу.»

2.22. У пункті 6.11. після слів «що, підтверджує право власності на вказаний тимчасовий об’єкт» додати слова «або інших підтверджуючих документів.»

2.23. Доповнити розділ 6 пунктами 6.12. та 6.13. наступного змісту:

«6.12. Реалізація як вторинної сировини (металобрухт тощо) та списання з позабалансового рахунку уповноваженого органу тимчасових об’єктів, які зберігаються понад шість місяців, здійснюється на підставі рішення Комісії з погодження та за погодженням з фондом комунального майна міської ради.»

«6.13. Кошти від реалізації тимчасових об’єктів зараховуються на поточний рахунок уповноваженого органу.» 

3. Внести зміни до Порядку розрахунку пайової участі в утриманні об’єкта благоустрою, затвердженого рішенням виконавчого комітету міської ради від 24 травня 2011 року № 143 «Про Порядок користування об’єктами благоустрою у м. Чернігові»:

3.1. Пункт 2.4. викласти в новій редакції:

«2.4. Значення коефіцієнтів відповідно до функціонального використання об’єкта благоустрою, приймаються згідно з відомостями таблиці:

 



№ з/п

Функціональне використання об’єкта благоустрою

Коефіцієнт функціонального використання об’єкта благоустрою

 

1

Торгівля, послуги (крім спортивно- розважальних)

1,0

 

2

Розміщення відкритих літніх майданчиків біля закладів громадського харчування

0,5

 

3

Фестивалі, конкурси, концерти тощо

0,1

 

4

Спортивно-розважальні послуги

від 0,05 до 0,5

 

 3.2. Пункт 3.3. викласти в новій редакції:

«3.3. Суб’єкт користування зобов’язаний здійснювати сплату грошових коштів (пайової участі) на утримання об’єкта благоустрою незалежно від наявності чи відсутності на об’єктах благоустрою тимчасових об’єктів, з початку строку користування об’єктом благоустрою, встановленого договором про пайову участь в утриманні об’єкта благоустрою, крім заходів, які проводяться за розпорядженням міського голови.» 

4. Прес-службі Чернігівської міської ради (Чусь Н. М.) забезпечити оприлюднення цього рішення. 

5. Рішення набирає чинності з 1 вересня 2016 року.  

6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Кириченка О. В.


Міський голова                                                                             В. А. Атрошенко   

 

Заступник міського голови-
    керуючий справами виконкому                                                   С.І. Фесенко  

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!