Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 липня 2019 р.

Звіт про повторне відстеження результативності  регуляторного акта -  рішення Чернігівської міської ради від 22 червня 2018 року  № 32/VII-12 «Про внесення змін та доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Чернігова (19 сесія   5 скликання) зі змінами та доповненнями»

 

        1. Вид та назва регуляторного акта: Рішення міської ради від 22 червня 2018 року  № 32/VII-12 «Про внесення змін та доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Чернігова (19 сесія   5 скликання) зі змінами та доповненнями».  

        2. Назва виконавця заходів з відстеження: Фонд комунального майна Чернігівської міської ради.

        3. Цілі прийняття акта:  Зміни та доповнення до Методики розроблені з метою уточнення окремих положень Методики та підвищення ефективності використання комунального майна територіальної громади м. Чернігова.

        4. Строк виконання заходів з відстеження:

 З 24 червня 2019 року по 08  липня 2019 року.

        5. Тип відстеження: Повторне.

        6. Методи одержання результатів відстеження: Статистичний.

        7. Дані та припущення на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних.

Відповідно до зазначеної вище Методики здійснюється розрахунок орендної плати  по договорам оренди майна комунальної власності територіальної громади міста Чернігова.

У разі передачі комунального майна в оренду на конкурсних засадах,  відповідно до Методики розраховується стартова орендна плата. 

        8. Кількісні та якісні значення показників результативності дії акта.   

 

Показники результативності

     За   
6 місяців 2018 року

За
 6  місяців  2019 року

Кількість договорів оренди укладених за станом на  01.07.2018 та на 01.07. 2019:

фондом комунального майна міської ради

 комунальними підприємствами і бюджетними установами.

Сума надходжень  від орендної плати до міського бюджету (тис. грн.),

у т. ч.:

за цілісні майнові комплекси,

за нерухоме та інше окреме індивідуально визначене майно

 

 

174

355

 

 

20466,8

 

18200,4

 

2266,4

 

 

166

365

 

 

24730,2

 

22375,4

 

2354,8

 

        Кошти, отримані по договорам оренди, укладеними  бюджетними установами та комунальними підприємствами відповідно до Методики залишаються у їх розпорядженні (поповнення обігових коштів).

        9. Оцінка результатів реалізації регулятивного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

Змінами та  доповненнями до Методики:     

- визначено комунальні некомерційні підприємства орендодавцями майна, яке перебуває у них в оперативному управлінні та залишено кошти від орендної  плати за цими договорами оренди у розпорядженні комунальних некомерційних підприємств;

- встановлено комунальному підприємству «Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка»  Чернігівської обласної ради розмір орендної плати за оренду приміщень у закладах освіти  м. Чернігова для показу дитячих вистав у   1 гривню за  1 виставу.

        На обсяг надходжень коштів до міського бюджету від орендної плати зазначені вище зміни та доповнення  не вплинули.    

        Збільшення надходжень до міського бюджету у І півріччі 2019 року за нерухоме та інше окреме індивідуально визначене майно досягнуто за рахунок інфляції,  за цілісні майнові комплекси - за рахунок інфляції та частковим погашенням ПАТ «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» заборгованості з орендної плати.

        У  2019 році до фонду комунального майна Чернігівської міської ради надійшли пропозиції  щодо змін деяких положень Методики, виникла потреба в  уточненні окремих положень  Методики.

        У зв’язку з цим та з метою підвищення ефективності використання комунального майна територіальної громади м. Чернігова було прийнято рішення міської ради  від 30 травня 2019 року  № 42/VII-8 щодо внесення змін та доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Чернігова (19 сесія  5 скликання).

 

 

 Голова фонду комунального майна міської ради                                                       О. ЄПІНІН

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!