Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 березня 2020 р.

Інформація про правильне використання медичних масок

Наступна інформація про правильне використання медичних масок випливає з практик в установах охорони здоров’я:

– розміщуйте маску обережно, щоб прикрити рот і ніс і надійно зав’язати, щоб мінімізувати проміжки між обличчям і маскою;

– зніміть маску за допомогою відповідної техніки (тобто не торкайтеся спереду, а зніміть шнурок ззаду);

– після зняття або кожного разу, коли ви ненавмисно доторкнетесь до вживаної маски, очистіть руки, використовуючи спирт для рук на основі спирту або мило, якщо вода помітно забруднена;

– замініть маски на нову чисту суху маску, як тільки вони стануть вологими / вологими;

– не використовуйте повторно використані маски;

– відмовтеся від одноразових масок після кожного використання та утилізувати їх негайно після зняття. Носити одноразову маску можна не більше двох годин.

Що робити із використаними масками:

Маски, особливо одноразові, потрібно збирати у герметичну ємність, і потім спалювати.  Маски не піддаються, звісно, подальшій вторинній переробці. – Щодо респіраторів, то там є поєднання кількох матеріалів, і щоб його повторно переробити, потрібно розбирати його окремо, наприклад, пластик, фільтри тощо. А якщо розбирати – це небезпечний контакт, тому робити цього не варто. Оскільки все, що  було в контакті з людиною під час якогось захворювання (маски, рукавички та інші медичні відходи), повинно бути спаленим.

Разом з тим, будь-які медичні відходи несуть загрозу: не використані ліки або такі, в яких закінчився термін придатності – хімічну загрозу, а пов’язки (маски), шприци – бактеріологічну.

                                        

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!