Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 лютого 2016 р.

Підписано Меморандум про співробітництво між Чернігівською міською радою та ПАТ "Державний Ощадний банк України"

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

 25 лютого, Чернігівська міська рада в особі міського голови Атрошенка Владислава Анатолійовича та ПАТ "Державний ощадний банк України" в особі Голови Правління Пишного Андрія Григоровича підписали Меморандум про співробітництво. 

Меморандум підписано під час пленарного засідання 4-ї сесії Чернігівської міської ради 7 скликання.  

Після підписання Меморандуму Андрій Пишний і Владислав Атрошенко дали прес-конференцію, під час якої розповіли про основні напрямки співпраці відповідно до тексту документу.   

Документом передбачено, зокрема, запровадження проекту "муніципальна картка". Це багатофункціональна електронна пластикова картка, за якою здійснюватимуться усі соціальні виплати. Крім того, картка може втілювати в собі всі пільгові програми через мережу аптек, крамниць та ін. Такі картки впроваджені у Львові, Києві, найближчим часом будуть введені у Чернівцях. 

"Муніципальні картки" – це перший крок до запровадження електронного врядування між муніципальною владою та мешканцями міста, найновіша технологія співвідносин між владою і громадою", - підкреслив міський голова Владислав Атрошенко.

Важливим напрямком співпраці є також продовження впровадження енергозберігаючих заходів у житловому фонді міста. Так, за словами Андрія Пишного, у минулому році програмою енергозберігаючих заходів загалом в країні було охоплено понад 100 тисяч сімей, на що виділено більше 1 млрд грн державних коштів.

Як відомо, за цією Програмою працювали "Ощадбанк", "Укрексімбанк", "Укргазбанк", втім, 80 % коштів профінансовано саме Ощадбанком. У поточному році на цю Програму передбачено спрямувати понад 2,5 млрд грн. 

За словами Андрія Пишного, впровадження Програми кредитування населення на енергозберігаючі заходи дозволило населенню значно зекономити не тільки свої власні кошти на придбання енергозберігаючих котлів, сплату комунальних послуг, а й потім суттєво зекономити вживання природного газу. Завдяки цьому держава не купує російського газу вже впродовж 90 днів.  

 Крім того, Меморандум передбачає проект з реалізації комплексного банківського обслуговування комунальних підприємств Чернігівської міської ради та залучення ними кредитних ресурсів банку. 

А. Пишний також акцентував увагу, що "Ощадбанк" отримав право заключати відповідні договори виключно за результатами конкурсу та тендерного відбору. 

Голова правління "Ощадбанку" привітав позицію міської влади щодо впровадження новітніх технологій співпраці між мешканцями міста й муніципальною владою й запевнив, що "Ощадбанк" – надійний партнер." 

Меморандум вступає в силу з моменту підписання та діє до 31 грудня 2020 року.

 

 











Відділ зв'язків з громадськістю міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!