Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 травня 2019 р.

У Чернігові відкрили сучасний центр надання соціальних та адміністративних послуг

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

У Чернігові в приміщенні Новозаводської районної ради відсьогодні запрацював сучасний Центр надання соціальних послуг та інших адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс». 

Тут у комфортних умовах прийматимуть громадян працівники районного управління праці та соціального захисту населення, фахівці головного управління Пенсійного фонду, центру надання адміністративних послуг, служби у справах дітей. Урочисте відкриття центру відбулося за участю заступника міністра соціальної політики України Миколи Шамбора, чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, заступниці голови Чернігівської облдержадміністрації Наталії Романової та інших почесних гостей.

І ми, і наш світ знаходимося в постійному процесі вдосконалення, зміни технологій. Ще 20 років тому про «Прозорий офіс», у якому сьогодні дійсно розміщається 4 служби, не можна було і мріяти. Сьогодні за рахунок спільних баз даних, ІТ-технологій усе спрощується. На даному етапі часу такий офіс – це дійсно правильне рішення. У подальшому, я думаю, воно буде трансформуватися в смартфон – і взагалі не треба буде нікуди ходити і мати будь-яких офісів. Я думаю, що до цього вже небагато часу, - сказав Владислав Атрошенко при відкритті центру.

Він нагадав присутнім про те, що Чернігів намагається бути кращим містом  в Україні серед рівних по потенціалу міст. І в питаннях модернізації соціальних послуг також. Після вивчення цього питання Чернігів відмовився від запровадження мережі «Готово», яка працює в Києві. Натомість наше місто розвиває та поширює технологію роботи міського Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), який є одним із найкращих в Україні.

Новий Центр надання соціальних та адміністративних послуг у Чернігові створений за ініціативи Новозаводської районної у місті ради та за сприяння Чернігівської міської ради. Завдяки зусиллям місцевої влади на всіх рівнях Міністерством соціальної політики України наше місто було включено до переліку міст, що беруть участь у пілотних проектах із створення центрів надання адміністративних послуг «Прозорий офіс».

У рамках цієї програми на реконструкцію приміщення з державного бюджету виділено 7,5 млн грн та забезпечено співфінансування з міського бюджету в розмірі 1,8 млн грн. У межах проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення», що реалізується Міністерством соціальної політики України, за сприяння Світового банку, Центр облаштовано меблями та сучасною комп’ютерною технікою.

У «Прозорому офісі» жителі міста отримують соціальні та адміністративні послуги з призначення субсидій, різних видів допомог та компенсацій, одержання пільг, призначення та перерахунку пенсій, реєстраційні послуги.

Обслуговування здійснюється з дотриманням світових стандартів за принципами відкритості, прозорості, оперативності, якості, орієнтації на одержувача послуг. Працює сучасна система «фронт» і «бек» офісів.

Вдосконалена система надання соціальних послуг дозволить мешканцям міста вирішити свої питання швидко та зручно.

 

  • Центр розташований на І-ІІ поверхах приміщення Новозаводської районної ради за адресою: м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, 19. 
  • Робочі години: з 8.00 до 17.00 (понеділок-четвер), з 8.00 до 16.00 (п'ятниця). 
  • Контактний телефон - 677-122.

 













У новому центрі є як усі умови для людей з обмеженими можливостями, так і дитяча кімната:



Прес-служба Чернігівської міської ради


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!