Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
31 жовтня 2018 р.

Міська влада Чернігова сприяє розвитку підприємництва, але вимагає сплати податків

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10

Що робить міська влада Чернігова для підприємців? Про це заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако говорив сьогодні, 31 жовтня, на Форумі підприємців-початківців. Захід, організатором якого виступила Чернігівська торгово-промислова палата, проходив у культурно-діловому центрі «Світогляд».

- Підприємці – це категорія суспільства, яка не просить, а, навпаки, щось дає бюджету і громаді. Велика вам вдячність за це. З боку місцевої влади ми, як мінімум, не заважаємо, а як максимум – трохи допомагаємо, - сказав заступник міського голови.

Отже, найперший із місцевих заходів підтримки бізнесу – це компенсація до 50 тис грн витрат на участь у виставках, як українських, так і закордонних. Така діяльність є необхідною складовою для розвитку будь-якого підприємства.

По-друге, незважаючи на те, що більшість проблемних питань бізнесу знаходиться у віданні держави, у Чернігові місцева влада знаходиться в постійному діалозі з бізнесом, чує його, реагує на запити.

- Нам дуже приємно, що в загальноукраїнському рейтингу умов для ведення бізнесу наше місто в цьому році піднялося аж на 17 позицій і зайняло 7 місце. Це відбулося завдяки крокам, які, у свою чергу, стали результатами діалогу, - додав він.

Олександр Ломако нагадав, які це кроки:

- Ми перші в Україні, можливо, поки що єдині, практично до нуля знизили відсоткову ставку внеску в розвиток інфраструктури міста, який сплачує будь-яке підприємство, коли щось будує або реконструює. Ми вважаємо, що коли будується нове виробництво, або вкладаються гроші в реконструкцію, створюються умови для нових робочих місць і сплати податків. Тож брати з такого підприємця ще й 10% пайового внеску як дозволяє закон – як мінімум неправильно. Тому ми понизили це минулого року, - сказав заступник міського голови.

Він також нагадав, що для малого бізнесу в цьому році місцева влада постійно знижує ставку місцевого податку. Це відбувається в межах розумного, в межах компромісу. На сьогодні він у Чернігові хоч і не найнижчий в Україні, але й не найбільший, тобто на рівні середнього.

- У тому, що між місцевою владою і бізнесом Чернігова відбувається саме діалог, є заслуга міського голови. ВІн сам із бізнесу, чудово його розуміє, чує і може десь навіть підказати підприємцю, - зауважив Олександр Ломако.

Він нагадав, що будь-який бізнес, це також і соціальна відповідальність, яка починається зі сплати податків.

Заступник міського голови подякував організаторам форуму і висловів надію, що подібний захід допоможе підприємцям-початківцям стати на крок ближче до успіху.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!