Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 жовтня 2018 р.

У Чернігові з 2019 року уніфікують тимчасові точки продажу кави та морозива

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Вуличну торгівлю у Чернігові приведуть до уніфікованого зразка. Нюанси цього нововведення і шлях його реалізації обговорювалися в Чернігівській міській раді на засіданні комісії з погодження розміщення тимчасових об'єктів на об'єктах благоустрою вчора, 24 жовтня.

З наступного, 2019 року, точки продажу кави та морозива, які розміщені у центральній частині міста і мають різний зовнішній вигляд, будуть замінені на однотипні. Це робитиметься для того, щоб ці конструкції не псували зовнішній вигляд міста і не захаращували територію.

- У нас є чіткі доручення від міського голови для роботи комісії. До питання вибору вигляду та формату роботи тимчасових торгових точок підходимо зважено. Запропонований сьогодні формат яток буде діяти в теплу пору року, орієнтовно, з квітня до кінця жовтня. Працюватимуть вдень, а на ніч прибиратимуться. Тобто буде змінений підхід до організації такої вуличної торгівлі. Хочемо, щоб підприємці, які працюють у цій сфері, а також містяни з розумінням відносилися до цього, - сказав заступник міського голови Олександр Ломако.

Під час засідання презентували можливий майбутній вигляд таких точок торгівлі. Є окремі варіанти для продажу кави й для продажу морозива.

За словами начальника управляння архітектури та містобудування міської ради Сергія Калюжного, запропоновані зразки не є якимось аморфними, вони нескладної конструкції, тому технічно можуть бути виготовлені.

Крім того, підприємцям, яким цікавий цей бізнес, місто пропонує обрати мобільну конструкцію, яка не потребує додаткового підключення до мереж, а працює за допомогою акумулятора. Ятка має вписуватися в екстер’єр міста і може мати брендування. Планується, що охайний та привабливий зовнішній вигляд матимуть не тільки місця торгівлі, а й продавці, які повинні бути одягнені у спеціальний одяг чи фартух.

Місця для продажу визначатимуться пізніше, після додаткового вивчення цього питання комісією спільно з юридичним відділом міської ради.

Заступник міського голови також зазначив, що на найближчому засіданні буде визначений формат аукціону або конкурсу. Це необхідно для того, щоб у випадку, коли на якесь одне місце претендуватимуть кілька підприємців, можна було визначити ціну чи стартовий внесок, чи вартість місячної оренди. Тобто дозвіл на торгівлю отримає той, хто запропонує вищу ціну чи стартовий внесок.

Наступним кроком буде підготовка проекту рішення, яке погоджуватиме виконавчий комітет Чернігівської міської ради.

 




Прес-служба Чернігівської міської ради


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!