Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 вересня 2017 р.

Дні сталої енергії - 2017

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

У Чернігові завершилися Дні сталої енергії, в рамках яких відбувалися тематичні лекції, виставкові заходи, інформування й трансляція соціальної реклами через змі тощо.

Кожного року цей захід відбувається відповідно Європейської ініціативи «Угода мерів». Головною метою є  привернення уваги чернігівців до технологій збереження енергії та показ існуючих на сьогодні енергоефективних технологій, новітніх  рішеннь щодо систем утеплення будинків і використання альтернативних джерел енергії.  

У цьому році традиційна виставка до Днів сталої енергії відбулася в рамках проведення Бізнес-фестивалю 2 вересня. У Центральному парку культури та відпочинку на виставці енергоефективного обладнання та новітніх технологій були представлені геліосистеми, сонячні панелі, варіанти утеплення фасадів та вікон. А також - електроавтомобілі. Цього разу виставка більше була спрямованою на альтернативні джерела енергії та пропонувала консультації,  презентації, майстер-класи та інше. Активність відвідувачів показала досить значний інтерес до енергоефективних технологій у нашому місті.

Однією з локацій була також дитяча, на якій проводилися різні конкурси та вікторини навчального характеру.  Так в ігровій формі дітям показували, що питання збереження ресурсів планети не тільки є важливим і цікавим, а й починається з кожного. Діти відповідали на питання про енергоефективність і здійснювали різні досліди. Ще на одній з локацій проводився тематичний бізнес-квест, у якому прийняли участь 5 шкіл міста.  Перемогла команда ліцею №22.

Цьогоріч на виставці також були присутні представники банків, які працюють у державній програмі кредитування «Теплий дім». Вони були запрошені, щоб усі зацікавлені в цьому чернігівці могли проконсультуватися про можливість залучення коштів за цією вигідною державною програмою.

Ще однією важливою подією Днів сталої енергії в Чернігові стало підвищення кваліфікації працівників, відповідальних за енергомоніторинг і раціональне використання енергоресурсів у бюджетних закладах міста. Вони взяли участь у спеціальному навчальному семінарі.

Попри те, що формально Дні сталої енергії завершилися, розпочата принагідно до них інформаційна кампанія в місті продовжуватиметься.  



Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!