Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 липня 2022 р.

Міська влада спільно з мешканцями будинків облаштовує найпростіші укриття у чернігівських багатоповерхівках


Фото № 1

У Чернігові тривають роботи з облаштування найпростіших укриттів, які знаходяться в багатоповерхових будинках. Раніше виконком міської ради затвердив відповідну Програму, якою передбачене фінансування на ці заходи, у розмірі майже 43 млн грн. З минулого тижня проводяться зустрічі з представниками багатоквартирних осель, під час яких з'ясовуються їх потреби та повідомляється про можливість отримання ними генераторів та біотуалетів.

13 липня начальник Відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради Григорій Годун провів таку зустріч із головами ОСББ та ОЖБК. 

Як ми вже повідомляли вище, задля покращення умов перебування чернігівців у найпростіших укриттях, яких по місту загалом 955, під час тривоги, з міського бюджету виділено майже 43 млн грн. Ці кошти будуть спрямовані на закупівлю для кожного укриття генератора, біотуалету, ємностей для води, місць для сидіння, а також для виконання поточного ремонту підвального приміщення. 

— На даний час вже подано більше 300 заяв щодо видачі старшим будинків дизельних генераторів, біотуалетів, ємностей для води, а також встановлення лавок для зручності людей у разі надзвичайної ситуації.

Уже проведені зустрічі з мешканцями за участю керівників комунальних ЖЕКів, а сьогодні ми завершуємо такі заходи з представниками ОСББ/ОЖБК. Ці зустрічі проводились для того, щоб дізнатися про їх проблемні питання, а міська рада готова допомогти, —  прокоментував Григорій Годун.

Міська влада робить все від себе залежне, аби поліпшити умови знаходження в укриттях, водночас і звертається до людей із проханням самоорганізуватися й також докладати зусилля для утримання підвалів у належному стані, адже це спільна власність всіх мешканців. Головна задача —  ці укриття мають бути прибрані, сміття треба винести на прибудинкову територію, яке потім комунальники вивезуть. І ця робота вже почалася, повідомив Григорій Годун.

Місто за бюджетні кошти придбає для кожного укриття обладнання, про яке йшла мова вище, і передасть на зберігання відповідальним особам у кожному з будинків. У подальшому обслуговувати їх мають самі мешканці. 

—  Ми також розглядаємо встановлення на кожний підвал чотирьох ємностей для питної води по 50 літрів та чотирьох для технічної води, щоб можна було помити руки. Крім того, планується встановлення лавок для зручності дітей та людей похилого віку, —  додав керівник відділу з питань НС та ЦЗН.

Присутні на цій зустрічі чернігівці зауважили, що у такі тяжкі часи люди дуже зблизилися, а під час знаходження у своїх підвалах у лютому-березні зрозуміли цінність води і світла, тому зараз дякують міській владі за те, що ці питання будуть вирішені.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!